Vienintelė Lietuvos atstovė šioje asamblėjoje yra europarlamentarė Laima Andrikienė, kurios iniciatyva ir pastangomis EUROLAT PA komitetai Lietuvos pirmininkavimo ES tarybai pirmosiomis savaitėmis posėdžiaus Vilniuje, Seimo rūmuose.

L. Andrikienė sako, kad „ES jau seniai suprato Lotynų Amerikos regiono svarbą, įvertino jo ekonominį potencialą. Brazilija, Meksika, Argentina, Čilė, Kosta Rika ir kitos regiono valstybės septynmyliais žingsniais žygiuoja pirmyn, jų ekonominė galia auga, vis didesnį svorį jos įgyja ir tarptautiniuose forumuose – Jungtinėse Tautose, Pasaulio prekybos organizacijoje ir kituose. ES sudarinėja laisvosios prekybos sutartis, strateginės partnerystės susitarimus. Lietuvai taip pat būtini glaudesni ryšiai su Lotynų Amerikos šalimis. Šių valstybių palaikymas svarbus ir reikalingas mums nė kiek nemažiau kaip visai ES.

Todėl ir siekiau, kad mūsų kolegos iš Lotynų Amerikos valstybių parlamentų susirinktų Vilniuje ir pažintų Lietuvą kaip ES pirmininkaujančią valstybę, patikimą prekybos ir politinio bendradarbiavimo partnerę."

EUROLAT asamblėjos forumas Vilniuje taps reikšmingu liepos 1 dieną prasidedančio Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai įvykiu.

Du pastarieji EUROLAT PA komitetų posėdžiai vyko Ispanijos mieste Cadiz ir Čilės sostinėje Santjage.  

EUROLAT PA, kurios inauguracinė sesija įvyko 2006 metais, sudaro 150 parlamentarų: 75 Europos Parlamento nariai ir 75 nacionalinių parlamentų, atstovaujančių Lotynų Amerikos pusę, deputatai.