Būdamas sostinės meru, pagarba homoseksualams J. Imbrasas negarsėjo. Vilniaus miesto vadovai ne tik drausdavo homoseksualams išskleisti vaivorykštės spalvų vėliavą ar surengti eitynes, bet prieš trejus metus net uždraudė planuotą kovos prieš diskriminaciją sunkvežimio apsilankymą.

J. Imbrasas
Visi EP pataikauja tai (homoseksualų) madai, jaučiasi Europoje tokia kryptis

„Yra, tegul gyvena – aš jų niekad nesmerkiau ir niekad apie juos blogo žodžio nepasakiau. Bet eiti virš kitų galvų ir save demonstruoti, pernelyg save sureikšminti – aš niekad šito nepalaikiau ir nepalaikysiu. Gyvenkit, jei jau Dievulis jums dovanojo tokią kryptį, ką darysi, tačiau tai yra antgamtiška, nenatūralu ir nėra ko savęs išskyrinėti iš kitų“, - į klausimą, ar pasikeitė požiūris į homoseksualus, Briuselyje DELFI žurnalistams atsakė J. Imbrasas. 

EP narys stebisi homoseksualų pareiškimais apie pažeidžiamas jų teises. „Kurioje vietoje Imbrasas, būdamas meru, jų teises pažeidė? Kad neleido demonstruotis šalia bažnyčių Vilniuje?“, - retoriškai klausė europarlamentaras.

Pasak J. Imbraso, neleisdamas gėjų eitynių jis esą vadovavosi „Europos reglamentu“, numatančiu, kad šalia kultinių pastatų „šitie dalykai netoleruotini“. Už tai J. Imbrasas vyrams esą ir siūlė susirinkti kur kitur – pavyzdžiui, prie Gariūnų ar sporto rūmų.

Pats J. Imbrasas homoseksualų klausimu EP kol kas nekalbėjo. Tačiau jam teko klausytis europarlamentarų diskusijų dėl Lietuvos Seimo priimto Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos viešosios informacijos poveikio įstatymo.  

Nors, pasak J. Imbraso, Lietuvoje sukeltas įspūdis, kad aistros dėl įstatymo priėmimo EP tiesiog virė, tačiau parlamente apie tai esą tekalbėjo „5-6 rėksniai“. „Visi EP pataikauja tai madai, jaučiasi Europoje tokia kryptis“, - sakė J. Imbrasas.

Briuselyje gėjų parado J. Imbrasas teigė nematęs, mat „Briuselyje homoseksualai nesidemonstruoja“. „Čia gi Europa, kultūringi žmonės“, - konstatavo jis.

Europarlamentaras neatmeta, kad Lietuvoje, kaip ir Belgijoje, ateityje bus įteisintos homoseksualų santuokos. „Pažiūrėsime, gal ir mes nugyvensime iki tol. (...) Ateis Dievo ranka, gal pasakys kažkada, kaip Sodomoj Gomoroj – kai per toli bus nueita“, - svarstė J. Imbrasas. 

Europarlamentaras Juozas Imbrasas trečiadienį, birželio 30 dieną, 11 val. lankysis DELFI konferencijoje su skaitytojais