Kai žemės ūkio subsidijavimas sumažėjo iki maždaug 40% ES biudžeto, atitinkamai sumažėjo ir D.Britanijos nuolaida. Be to, buvęs leiboristų ministras pirmininkas Tony Blairas dar sutiko atsisakyti dalies turimos nuolaidos tam, kad būtų galima padėti naujoms valstybėms narėms ekonomiškai pasivyti senąsias.

Britanijos turimai 3 mlrd. eurų įnašo į ES biudžetą nuolaidai „nebeliko pagrindo“ ir ji turėtų būti panaikinta, pareiškė ES biudžeto komisaras Januszas Lewandovskis, praneša „EUobserver“.
„Britanijai suteiktai nuolaidai nebeliko ankstesnio pagrindo“, - pirmadienį duodamas interviu didžiausiam Vokietijos dienraščiui „Handelsblatt“ pareiškė J. Lewandowskis. - „ES biudžeto struktūra iš esmės pasikeitė. Subsidijos žemės ūkiui – pagrindinė nuolaidos priežastis – buvo sumažintos, o vienam gyventojui tenkančios JK pajamos nuo 1980 metų smarkiai išaugo.“

Nuolaidos suma sumažės nuo 6 mlrd. 2009 metais iki maždaug 3 mlrd. 2011 m. Tačiau dirbant naujajai britų vyriausybei, vadovaujamai konservatoriaus Davido Camerono, tai gali būti sudėtinga.
„Žinoma, jie stengiasi apginti savo nuolaidą“, - interviu teigė J. Lewandowskis. - „Derybos bus sunkios. Kad galėtume tai įgyvendinti, mums reikia Londono pritarimo. Šiame reikale aš atlieku sąžiningo tarpininko vaidmenį.“

J. Lewandowskis taip pat sakė, kad reikės toliau mažinti finansavimą žemės ūkiui, kurį ypač gina Prancūzija, pagrindinė tokios pagalbos gavėja.

„2020 m. subsidijų žemės ūkiui turi būti teikiama mažiau nei šiandien, kad daugiau lėšų galėtume skirti tyrimams, plėtrai ir globalioms ambicijoms“, - kalbėjo jis, pažymėdamas, kad Paryžius „informuotas“ apie poreikį reformuoti taip vadinamą Bendrąją žemės ūkio politiką.