Tačiau, kaip rašo „Euronews“, autobusų reisų iš šio miesto vakarų kryptimi, tarp kurių ir Jungtinės karalystės sostinė Londonas, padaugėjo. Europos Komisijos (EK) atstovas Jonathanas Toddas įspėjo, kad kai kurių ES šalių narių mėginimai pasipriešinti imigracijai gali prieštarauti ES teisės aktams.

„Laisva darbo jėgos cirkuliacija – tai esminis principas, įtvirtintas sutartyse, kurias ratifikavo visų 28 ES šalių narių parlamentai“, - patikino J. Toddas. „Bet kokiems šių dokumentų pakeitimams reikia derybų, kuriose turi dalyvauti visos ES šalys narės.“

Tuo tarpu JK jau sugriežtino socialinės paramos ir kompensacijų suteikimo imigrantams taisykles. Imigrantai iš Bulgarijos ir Rumunijos nebegalės gauti socialinių išmokų ir kompensacijų pirmus tris mėnesius po atvykimo į šią šalį.

Tačiau šių šalių diplomatai mano, kad nevertėtų tikėtis masinio imigrantų antplūdžio iš Bulgarijos ir Rumunijos, bei teigia, jog kai kurie Didžiosios Britanijos laikraščiai vykdo kampaniją, nukreiptą prieš šių šalių piliečius.