Esate plačiai žinomas euroskeptikas, ar matote kokių teigiamų Europos Sąjungos (ES) projekto aspektų?

Skepticizmas reiškia abejonę; bet aš neabejoju, kad ES sukūrimas yra visapusiškai neigiamas reiškinys Europos istorijoje. Viskas, ką ES padarė, yra iš esmės blogai, netinkamai arba taip, kad tai sukeltų apgailėtinus rezultatus vėliau. ES neturi nė vieno teigiamo aspekto.

Kokius tuomet matote svarbiausius neigiamus ES veikimo aspektus?

N. Farage
Tiesą sakant, sugriuvus SSRS, buvęs Baltijos šalių elitas praturtėjo pardavęs savo šalis ES. Ir jie tai daro iki šiol, tuo tarpu tereikėjo prisijungti prie Pasaulio Prekybos Organizacijos ir NATO!
Esminis ES trūkumas yra demokratinės atsakomybės stoka (nė vienas iš pagrindinių ES sprendimus priimančių asmenų nebuvo išrinktas į postus, kuriuos užima). Šis faktas nuo pat įkūrimo korumpuoja ES. Augant ES galioms, valstybės narės tampa vis labiau korumpuotos.

Tai ne tik moralinė, savanaudiška korupcija, užvaldžiusi valdininkus ir vyriausybes, bet ir jų vykdomos politikos korupcija. Dar niekada centrinė valdžia, tokia kaip Briuselio, taip lengvai, protingai ir ryškiai nebuvo įgijusi tiek galios, kiek turi dabar. Todėl pastaruoju metu ryškėja pražūtingas tos galingos valdžios susidūrimas su dar galingesne tikrove.

Turime atsikratyti ES, kol ji mūsų nesužlugdė. Nelaimei, ES taip pat naudoja mūsų pinigus kyšiams, kuriuos atiduoda didelėms bendrovėms ir labdaros organizacijoms, profesinėms asociacijoms, profesinėms sąjungoms, politinėms partijoms, bažnyčiai, akademinėms institucijoms, žiniasklaidai ir visiems visuomenės nuomonę formuojantiems organams, siekdama nutildyti kitaip mąstančius ir skleisti ES propagandą. ES nepaiso demokratijos ir atsakomybės.

Kaltinate ES demokratijos stoka, nes sprendimus priima nerinkti pareigūnai, tačiau pats esate europarlamentaras, kurį išrinko Jūsų šalies rinkėjai. Ar tikite, kad EP ir atskiri parlamentarai gali dirbti savo rinkėjams ir, kai reikia, pakeisti kitų ES institucijų sprendimus?

Ne. ES "parlamentas" yra kosmetinė priemonė - konsultacinis sambūris, kuris klaidina tautas prisidengdamas demokratija. Jos nariai yra ne kas kita, kaip gerai apmokami ES propagandininkai, išskyrus tokius kaip aš, kurie kovoja prieš ES. Šiaip ar taip, nei vieni, nei kiti tiesioginės valdžios neturi. Absoliučiai viskas yra klastotė.

Jūsų nuomonė apie Europos Vadovų Tarybos vadovą Hermaną van Rompuy buvo gana kritiška. Per jo prisistatymą europarlamentarams jo charizmą prilyginote „šlapios mazgotės“, tačiau sakėte neabejojantis, kad jis taps „Europos demokratijos ir tautinių valstybių žudiku“. Ar per šį laiką ji pasikeitė?

Žinoma, kad ne! Hermanas Van Rompuy tėra sraigtelis ES mašinoje. Mašinai pajudėjus, juda ir jis – štai ir viskas, kas jis yra. Kaip ir visi jo kolegos, jis yra apgailėtinas menkysta šiame automatiškai veikiančiame mechanizme, kurio nė vienas jo šalininkų negali arba nenori sustabdyti, suvaldyti. Viskas priklauso nuo mūsų - jei tik sugebėsime tai padaryti, kol dar yra ką išsaugoti.

Netikite ES institucijų galiomis, tačiau dirbate Europos Parlamente, kokius svarbiausius darbus esate sau numatęs šioje kadencijoje?

Mano darbas yra nukreipti dalį lėšų ir pastangų, kurios dabar naudojamos ES propagandai, tiesos apie ES skleidimui, pasipriešinimo jai skatinimui ir ES blogos įtakos mano šaliai sunaikinimui.
Nematau savęs „sėdinčio biure“. Jungtinės Karalystės Nepriklausomos Partijos požiūriu ES neturi teisės suteikti „biurą“. ES pseudo parlamento nariai yra tokie riboti, kad negali sukurti „biuro“ koncepcijos ir tai kelia juoką. Ne, mano tikslas Briuselyje ir Strasbūre – iškovoti vietas „tikrame“ Parlamente Vestminsteryje, kur Europos Bendrijų aktas (pagal kurį ES įgauną visą savo valdžią JK) būtų panaikintas.

Nuo tada, kai pirmą kartą buvau išrinktas 1999 m., mano atstovaujamai Jungtinės Karalystės Nepriklausomos Partijai balsų padaugėjo nuo 0,69 mln. iki 2,5 mln. Mano tikslas yra toliau didinti balsų skaičių.

Jūsų akimis, kurie paskutiniai ES institucijų sprendimai liko per mažai įvertinti, pastebėti ir turės įtakos europiečių gyvenimui?

Paskutiniai sprendimai dėl „ekonominio valdymo sistemos“ (esą parodant rūpestį dėl krizės, kurią pati ES ir sukėlė) yra kur kas drąsesni ir ambicingesni nei daugelis žmonių įsivaizduoja. Juo pažymimas naujas etapas, kai centrinė valdžia tramdomaisiais marškiniais suveržia nelaimingas ankstyvesnes ES demokratijas. Tokia kontrolė stingdo ekonomiką, kaip parodė Sovietų Sąjungos pavyzdys. Jos įtakoje prarasime ne tik savo laisvę, bet ir gerovę, ES šalių elitas turės daugiau galios mums kaip niekada.

Islandija pradėjo derybas su ES dėl narystės EP posėdžio metu islandams siūlėte atsisakyti idėjos stoti į ES.

Mano manymu, jokia šalis neturėtų įsileisti ES, o šalys, kurios tai jau padarė, privalo ją tuojau pat išspirti lauk. Islandai, daugiau nei bet kas kitas, būtų visiški bepročiai, jei atsisakytų savo nuostabių demokratijos tradicijų, nepriklausomybės ir didžiulių gamtos išteklių. Ir jie tai žino! Šiuo metu maža grupelė opozicionierių kontroliuoja Reikjaviko vyriausybę – jie ir pateikė šį absurdišką prašymą ES, bet tai jie galėjo padaryti tik pasinaudoję ekonominės krizės baisumais. Laimei, islandams grįžta sveikas protas.

Tokios mažos šalys kaip Lietuva, prisijungdamos prie ES, pralošė viską. Jos jau išsilaisvino iš Sovietų priespaudos, bet santykinė Vakarų gerovė, kuri iš pradžių taip žavėjo, ėmė blankti. Tiesą sakant, sugriuvus SSRS, buvęs Baltijos šalių elitas praturtėjo pardavęs savo šalis ES. Ir jie tai daro iki šiol, tuo tarpu tereikėjo prisijungti prie Pasaulio Prekybos Organizacijos ir NATO!

Po penkiolikos metų matau ES griuvėsius: ekonomikos žlugimas, pilietiniai neramumai, policija, malšinanti riaušes, ES „žmogaus teisių“ ignoravimas, bandymas sukurti distopinę mega valstybę, kokią savo romane „1984-ieji“ pavaizdavo Georgas Orwellas.