Apie tai šiandien paskelbė Vokietijos teisingumo ministrė Sabine Leutheusser-Schnarrenberger. „Šio šnipinėjimo mastai, mano nuomone, sukelia nerimą. Aš manau, kad tai (duomenų rinkimas – MyEP past.) negali būti paaiškinta kaip kova su terorizmu“, - pareiškė ministrė.

Taip pat ji pažymėjo, kad Amerikos specialiosios tarnybos gavo duomenis apie Vokietijos piliečius, kurie nė neįtarė, kad yra sekami.

„Dabar ši tema yra viena svarbiausių“, - pabrėžė S. Leutheusser-Schnarrenberger. Pasak ministrės, A. Merkel „bet kokiu atveju“ šią situaciją aptar su B. Obama.

MyEP primena, kad Amerikos specialiųjų tarnybų atstovai prisipažino, kad nuolat seka užsieniečius per internetą. Šis prisipažinimas įvyko po to, kai laikraščiai „Washington Post“ ir „The Guardina“ paviešino dokumentus, kurie liudija, kad JAV Nacionalinio saugumo tarnyba neribotai, kiekvieną sekundę neteisėtai šnipinėja užsieniečius. Ši sistema jiems suteikia priėjimą prie paieškos sistemų, elektroninių pašto dėžučių, susirašinėjimo ir daugeliui kitų asmeninių dalykų.