Spalio 6 dienos ryte vyks papildomas ES ir Pietų Korėjos susitikimas, kurio metu abi pusės pagaliau pasirašys laisvos prekybos susitarimą, laikomą pačiu ambicingiausiu iki šiol ES susitarimu, kurį vis stabdė ginčai dėl Europos mažųjų automobilių pramonės.

Politinių renginių gausą papildys ES ir Kinijos aukščiausiojo lygio verslo susitikimas spalio 6 d. bei ES ir Kinijos aukščiausiojo lygio susitikimas kultūros klausimais spalio 6–7 d., kuriam pirmininkaus garsus italų rašytojas Umberto Eco ir mokslininkas iš Kinijos Qiu Xigui.

Pareigūnai patvirtino, kad 40 ES ir Azijos lyderių dalyvaus ES-ASEM susitikime, kurio svarbiausios temos – pasaulinis ekonomikos valdymas, tvari plėtra, kova su piratavimu jūroje ir kova su terorizmu.

Tačiau jo metu Europa greičiausiai vėl bus spaudžiama perleisti dalį Tarptautinio valiutos fondo (TVF) valdybos kėdžių, nes augančios Rytų rinkos jau seniai skundžiasi, kad šioje tarptautinėje organizacijoje dominuoja vien Europa ir JAV.

Šiuo metu 9 iš 24 vietų priklauso Europos pareigūnams, o jų balsų svoris ir vietų skaičius vis dar atspindi santykinį valstybių pasiskirstymą pagal ekonominę galią 1945 m., kai TVF buvo įkurtas. Rugpjūtį JAV nesutiko perrinkti TVF valdybos, išlaikant dabartinę jos struktūrą, tad panašu, kad europiečiai bus spaudžiami sumažinti turimų vietų skaičių.

ASEM susitikime greičiausiai nebus priimtas konkretus šios problemos sprendimas, tačiau bus svarstomos įvairios galimybės. Kinija yra pareiškusi, kad norėtų šį klausimą išspręsti artimiausiame G20 grupės susitikime Seule lapkričio 11–12 dienomis.