Liepos 15–19 d. europarlamentarai lankysis rinkimų apygardose ir susitikinės su savo rinkėjais. Taip pat numatyti Parlamento delegacijų ir komitetų vizitai į valstybes nares ir už ES ribų.

Ekonomikos ir Aplinkos komitetų nariai savaitės pradžioje vyks į Vašingtoną, kur su JAV įstatymų leidėjais ir administracijos atstovais aptars finansų rinkų reguliavimą, ūkio gaivinimo priemones, ekonominės politikos koordinavimą Sąjungoje, aplinkosaugos, klimato kaitos, maisto saugos ir kitus klausimus.

Piliečių laisvių komiteto nariai lankysis Ispanijoje, kur susipažins su Europos išorės sienų valdymo agentūros „Frontex‟ vykdoma operacija „Indalo‟. Ja siekiama spręsti neteisėtos migracijos ir narkotikų kontrabandos iš šiaurės Afrikos problemą.

Lietuvoje liepos 15–18 dienomis pirmąkart įvyks Europos Sąjungos ir Lotynų Amerikos šalių parlamentinės asamblėjos EuroLat susitikimas. EP nariai ir Lotynų Amerikos šalių parlamentarai – iš viso apie 120 dalyvių – kartu diskutuos apie migraciją, piliečių dalyvavimą ir demokratiją, formalųjį ir neformalųjį švietimą, kovą su korupcija ir narkotikais, kasybą ir prekybą žaliavomis, taip pat maisto saugą bei moterų padėtį.

Šią savaitę Lietuvoje taip pat lankysis Pramonės, mokslinių tyrimų ir energetikos bei Teisės reikalų komitetų delegacijos. Jos domėsis Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai prioritetais šiose srityse.

Nors per vasaros pertrauką Parlamente nevyks jokie oficialūs posėdžiai, darbai nesustos. Europarlamentarai rengs pranešimus ir jų pakeitimus, tarp jų – ir dėl 2014 metų ES biudžeto.

Kita plenarinė sesija vyks rugsėjo 9–12 dienomis Strasbūre. Per šią sesiją Europos Komisijos vadovas Jose Manuelis Barroso skaitys metinį pranešimą apie Europos Sąjungos padėtį. Taip pat tuo metu bus duotas simbolinis rinkiminės kampanijos startas Europos Parlamento rinkimams.