MyEP.lt konferencijoje skaitytojų klausiamas, kodėl taip mažai informacijos apie jo darbą EP, A.Saudargas sakė neturįs laiko komentarams žiniasklaidoje, o EP dirbantis savo tiesioginį darbą.

„Tikras Europos Parlamento nario aktyvumas yra viešai nematomas ir neišmatuojamas“, - teigė jis.
Anot jo, dauguma klausimų, svarstomų EP, nėra kaip nors išskirtinai svarbūs būtent Lietuvai, o dažniausiai skirti visai ES erdvei.

„Ir dėl šių klausimų diskutuoja politinės grupės, o ne grupės, susiskirsčiusios, pagal valstybes. Tai EP nario pareiga, pagal savo išmanymą ir sugebėjimus, dalyvauti šiame darbe. Esant progai, galime pasirūpinti ir Lietuvos reikalais. Svarbu Europos Parlamento nariui žinoti kada ir į kokius posėdžius nueiti“, - sakė konservatorius.

Paklaustas, ar vienas europarlamentaras gali nuveikti ką nors reikšmingo, A.Saudargas sakė, jog svarbu būti tinkamu laiku ir tinkamoje vietoje.

„Jeigu būsi tinkamu laiku ir tinkamoje vietoje, gali kažką padaryti ir vienas. Tokių atvejų man buvo pasitaikę, bet nuolatinis darbas turi vykti derinant su kitais“, - sakė europarlamentaras, bet detalių daugiau nepateikė.

A.Saudargas, vienas iš dvylikos Lietuvos europarlamentarų, EP priklausantis Europos Liaudies partijai sakė labiausiai besirūpinantis energetikos reikalais. Pagal EP tinklalapio statistiką, A.Saudargas per daugiau nei metus darbo EP per plenarinius posėdžius pateikė du klausimus, vieną nuomonę ir vieną kartą pasisakė per posėdį – daugiausia energetikos temomis.