MyEP pateikia geriausių Europos miestų sąrašą, kuriame kiekvienas parduotuvių mėgėjas ras tai, kas jam prie širdies.

1. Paryžius, Prancūzija

Aukščiausios mados sostinė Paryžius – tai rojus tiems, atvyksta apsipirkti. Legendinės Montaigne ar Faubourg Saint-Honore Foburg gatvės vilioja čia atvykstančius iš viso pasaulio. Senoviniais sendaikčių turgeliais nusieti miesto pakraščiai vilioja neįpareigojančia atmosfera bei kvapą gniaužiančiais lobynais, be to, tokios vietos suteikia galimybę pažinti tikrąjį Paryžių.

2. Milanas, Italija
Apsipirkinėjimas Milane

Auštosios mados Italijos sostinė bei šiaurinės Italijos centru vadinamas Milanas – tai viena iš pagrindinių vietų, kur vertėtų atvykti apsipirkti. Puikavimasis, prabanga ir nežemiškas žavesys vilioja pirkėjus švytinčiomis „Armani“, „Versace“ ir „Dolce & Gabbana“ mados namų vitrinomis.

3. Londonas, Jungtinė Karalystė
Apsipirkinėjimas Londone

Londonas – vienas žymiausių miestų, kur atvykstama apsipirkti. Turbūt nėra nieko, ko negalėtume rasti Londone. Gerai žinomų pavadinimų parduotuvės išsirikiavusios Oksfordo ir Regento gatvėse, o gausybė prabangos prekių jūsų laukia Naitsbridžo rajone. Norintiems išskirtinių pramogų Londone siūlome nuvykti į miesto šiaurinėje dalyje įsikūrusį Kamdeno turgų bei pavaikštinėti tarp prekystalių, nukrautų drabužiais, amatininkų dirbiniais bei kitokiais niekučiais.

4. Roma, Italija

Italijos mažmenininkų parduotuvės išsidėsčiusios Viduramžius menančiose gyvybe alsuojančiose Italijos sostinės Romos gatvelėse. Šeimoms priklausančios drabužių parduotuvės vis dar klesti, o ant gatvės prekeivių prekystalių apstu vaisių. Didesnes pajamas turinčius klientus nudžiugins mados rūmai, esantys šalia gerai žinomų Ispaniškųjų laiptų, kur rasite naujausius drabužius, ką tik atvežtus iš madų pasirodymų.

5. Barselona, Ispanija
Apsipirkinėjimas Barselonoje
Būsite apakinti deryboms atvira Barselona, kur žymių dizainerių vardai varžosi dėl klientų dėmesio daugybėje miesto parduotuvių. Jei ruošiatės iškylai ir ketinate apsipirkti, būtinai apsilankykite La Boqueria – tai triukšmingas turgus, kur rasite migdolų, vyšnių ir daugybę kitokių gardumynų.
 La Boqueria Barselonoje

6. Madridas, Ispanija

Madridas gali pasigirti daugybe čia esančių butikų – jų čia net 50 tūkst., todėl bus patenkinti kiekvieno kliento troškimai. „El Centro“ kupinas viliojančių galimybių. Bebaimiams apsipirkti atvykusiems asmenims ir mėgstantiems pasiderėti puikiai tiks El Rastro turgus– tai didžiausias ir įvairiausias senienų turgus Ispanijoje, laukiantis klientų kiekvieną sekmadienįю

7. Viena, Austrija

Tradicinių amatų pavyzdžiai, tokie kaip rankomis puošti porceliano, keramikos, kalvystės ir odos dirbiniai – tai Vienos klasika. Didžioji parduotuvių dalis įsikūrusi miesto centre, o prašmatni ir elegantiška Vienos Mariahilferstrasse – tai puiki vieta, kur tikrai išsirinksite juvelyriškos dirbinių, aksesuarų bei kitokių stilingų daiktų.

8. Atėnai, Graikija
Apsipirkinėjimas Atėnuose

Atėnai – gerai žinoma vieta, kur galima įsigyti antikvaro bei odinių dirbinių. Taip pat Graikijos sostinėje Atėnuose įsikūręs sendaikčių turgus Monastiraki. Kaimyniniame Kolonaki rajone daugybė kavinių, parduotuvių ir restoranų. Šiame prabangiame rajone esanti Tsakalof gatvė – tai viena prabangiausių pasaulyje vietų apsipirkti.

9. Lisabona, Portugalija
Apsipirkinėjimas Lisabonoje

Žavingos istorija alsuojančios Lisabonos gatvelės žada nuostabias galimybes apdairiam pirkėjui. Stebuklingose parduotuvėlėse rasite dirbinių iš odos, rankdarbių, antikvarinių ir šiuolaikinių keramikos dirbinių bei rankomis margintų keraminių plytelių. Taip pat čia rasite vienus iš didžiausių Europos prekybos centrų, siūlančių begales prekių.

10. Ciurichas, Šveicarija

Centrinėje Ciuricho aikštėje įsikūrusios specializuotos parduotuvėlės vilioja į šį didingą miestą entuziastus iš viso pasaulio. Elegantiškoji Bahnhofstrasse – tai viena labiausiai kvapą gniaužiančių Europos gatvių, kurioje įsikūrusios universalinės parduotuvės. Nepraleiskite progos apsilankyti čia įsikūrusiose juvelyrikos ir batų parduotuvėse.

11. Glazgas, Jungtinė Karalystė

Šiuolaikiškas ir kosmopolitiškas Glazgo parduotuvių rajonas įsikūręs Sauchiehall, Buchanan ir Argyle gatvėse. Išskirtines parduotuves rasite XX a. trečiojo dešimtmečio Princes aikštėje, madų meka vadinamame Italijos centre bei centre „Buchanan“. Didžiuliame sendaikčių turguje Barras būtinai pajausite išskirtinę Glazgo miesto atmosferą.