Sausis

Sausio 1 d. Airija perėmė Europos Sąjungos Tarybos (ET) pirmininkavimą iš Kipro.

Marselis (Prancūzija) ir Košicė (Slovakija) tapo Europos kultūros sostinėmis. Antverpenas (Belgija) tapo Europos sporto sostine. Mariboras (Slovėnija) tapo Europos jaunimo sostine. Jungtinė Karalystė (JK) perėmė pirmininkavimą Didžiajam aštuonetui (G8).

Sausio 2 d. penki žmonės žuvo ir trylika buvo sužeisti per gaisrą Paryžiaus Ženviljė priemiestyje.

Sausio 7 d. per dujų nuotėkį anglies kasykloje Šiaurės Turkijoje žuvo aštuoni darbininkai.

Sausio 10 d. trys kurdų demonstrantės, tarp kurių buvo ir viena iš Kurdų darbo partijos įkūrėjų, buvo nušautos Paryžiaus centre. Šį nusikaltimą pasmerkė Paryžiaus kurdų bendruomenė bei surengė spontanišką protesto akciją aukoms atminti.

Sausio 13 d. daugiau nei 20 000 žmonių išėjo į Maskvos gatves, protestuodami prieš naująjį Rusijos įstatymą, draudžiantį amerikiečiams įsivaikinti vaikus iš Rusijos.

Sausio 15 d. vienas asmuo žuvo ir daugiau nei 40 buvo sužeisti greitkelyje E4 šalia Helsingborgo (Švedija), kur dėl tiršto rūko ir slidžios kelio dangos susidūrė 100 transporto priemonių.
Rygoje gedima žuvusiųjų prekybos centre "Maxima"

Sausio 16 d. du žmonės žuvo ir 13 buvo sužeisti sraigtasparniui įsirėžus į ant pastato centriniame Londone esančio krano.

Sausio 19 d. keturi alpinistai žuvo, viena moteris buvo rimtai sužeista per sniego griūtį Gelnkou Škotijos aukštumose.

Sausio 27 d. vienuolika asmenų žuvo, daugiau nei 30 buvo sužeisti autobusui nuslydus nuo kelio į tarpeklį centrinėje Portugalijoje.

Vasaris

Vasario 9 d. penki žmonės žuvo per lėktuvo katastrofą Šarlerua oro uoste (Belgija). Netrukus po katastrofos oro uostas buvo uždarytas.

Vasario 11 d. per požeminį metano dujų sprogimą anglies kasykloje Šiaurės Rusijoje žuvo 18 šachtininkų.

Sirijos ir Turkijos pasienyje sprogo mikroautobusas, žuvo mažiausiai 13 asmenų, 50 buvo sužeista.

Vasario 13 d. mažiausiai penki žmonės žuvo lėktuvui, kuriuo skrido futbolo sirgaliai, pamėginus atlikti avarinį nusileidimą, tačiau užsidegus Rytų Ukrainos mieste Donetske.

Vasario 15 d. Čeliabinsko (Rusija) apylinkėse nukrito meteoras. Remiantis Čeliabinsko Sveikatos departamento pateiktais duomenimis, apie 1 200 asmenų buvo sužeista, du iš kurių buvo rimtai sužeisti dūžtančių langų dėl smūgio bangų ir nuolaužų.

Vasario 21 d. apie 30 000 įpykusių dirbančiųjų išėjo į Briuselio gatves bei surengė demonstraciją prieš Belgijos vyriausybės planus taikyti griežtas taupymo priemones.

Vasario 27 d. per medžio apdirbimo įmonėje įvykusį susišaudymą Šveicarijoje žuvo trys žmonės, septyni buvo sužeisti, keli iš jų patyrė rimtus sužeidimus.

Vasario 28 d. Benediktas XVI pasitraukė iš Katalikų bažnyčios vadovo pareigų tapdamas pirmuoju po Grigaliaus XII (1415 m.), kuriam teko palikti šį postą, bei pirmuoju po Celestino V (1294 m.), kuris tai padarė savo noru.

Kovas

Ministro pirmininko Vlado Filato vadovaujama Moldovos vyriausybė buvo paleista dėl jam pareikšto nepasitikėjimo, už kurį balsavo 54 parlamento nariai.

Kovo 10 d. Per Baknango mieste Pietvakarių Vokietijoje įvykusį pastato gaisrą žuvo aštuoni asmenys.

Kovo 13 d. Argentinos kardinolas Jorge’as Mario Bergoglio buvo išrinktas Katalikų bažnyčios popiežiumi ir jam buvo suteiktas Pranciškaus I vardas.

Kovo 15 d. greitkelyje M7 Vengrijoje susidūrė apie 50 transporto priemonių. Vienas asmuo žuvo, 40 buvo sužeisti.

Kovo 16 d. euro zonos finansų ministrai pritarė 10 mlrd. eurų (3,45 mlrd. litų) finansinės pagalbos paketo skyrimui Kiprui.
Čeliabinsko meteoras

Kovo 19 d. per autobuso avariją centrinėje Lenkijoje žuvo du futbolo sirgaliai, 52 buvo sužeisti.

Kovo 28 d. per Šiaurės vakarų Rusijoje įvykusią autobuso avariją žuvo šeši asmenys, mažiausiai 23 buvo sužeisti, tarp kurių buvo našlaičių, grįžtančių iš ekskursijos.

Balandis

Balandžio 2 d. mažas Katanijos provincijoje (Italija) esantis turistinis miestelis Zafferana Etnea buvo padengtas pelenais dėl Etnos ugnikalnio išsiveržimo.

Balandžio 9 d. Serbijoje žuvo trylika asmenų, kai ginkluotas vyras siautėjo šalia Belgrado esančiame kaimelyje.

Balandžio 22 d. ginkluotas vyras siautėjo Belgorode (Rusija) šalia ginklų parduotuvės, žuvo šeši asmenys.

Balandžio 26 d. per gaisrą psichiatrinėje ligoninėje, esančioje Ramenskio miestelyje (Rusija), žuvo 38 asmenys.

Balandžio 29 d. įvykus dideliam sprogimui sugriautas pastatas Prahos centre, sužeisti 43 asmenys.

Balandžio 30 d. Nyderlandų karalienė Beatričė pasirašė oficialius dokumentus atsisakydama sosto savo sūnaus naudai, kuris tapo pirmuoju per 123 metus vyriškosios lyties monarchu karaliumi Viljamu Aleksanderiu.

Gegužė

Gegužės 1 d. Trys policininkai žuvo, du buvo sužeisti, kai nežinomi užpuolikai apšaudė policijos automobilį Buinaksko mieste (Rusija). 

Stambule susidūrus protestuotojams ir policijos pajėgoms, mažiausiai 20 asmenų buvo suimti, o 10 sužeisti.

Gegužės 3 d. dvidešimt asmenų buvo sužeisti, daugiau nei šimtas namų nukentėjo nuo tornadų Šiaurės Italijoje.

Gegužės 8 d. Rusijos Rostovo apskrityje degalus vežęs traukinys nuvažiavo nuo bėgių, dėl to kilo didžiulis gaisras, vienas žmogus dingo be žinios, 44 buvo sužeisti, 3 000 evakuoti.

Gegužės 11 d. 52 žmonės žuvo, daugiau nei 140 buvo sužeisti per dviejų automobilių sprogimą Reyhanli (Turkija) netoli pasienio su Sirija.
 Prie Maskvos sudegė psichiatrinė ligoninė

Gegužės 20 d. Mažiausiai keturi žmonės žuvo, 46 buvo sužeisti susprogus dviem bomboms Rusijos Dagestano Respublikos sostinėje Machačkaloje.

Trys turistai iš Brazilijos žuvo, 22 buvo sužeisti susidūrus dviem oro balionams Turkijoje.

Gegužės 22 d. Didžiosios Britanijos kariai žuvo per dviejų asmenų surengtą išpuolį Londono Vulidžo rajone. Abu išpuolio dalyviai buvo nušauti policijos pajėgų. JK vyriausybė įvertino šį nužudymą kaip teroristinį aktą.

Gegužės 23 d. Stokholme įvyko precedento neturinčios riaušės, dėl kurių buvo sulaikyti septyni asmenys.

Gegužės 26 d. apie 300 žmonių buvo sulaikyti per gatvės demonstracijas Paryžiuje, surengtas dėl naujojo įstatymo, įteisinančio gėjų santuokas.

Gegužės 31 d. aštuoni žmonės žuvo, 8 163 buvo sužeisti susidūrus policininkams ir demonstrantams Taksimo aikštėje Stambule.

Birželis

Birželio 3 d. mažiausiai 24 žmonės žuvo dėl liūčių centrinėje Europoje, sukėlusių nuošliaužas bei potvynius.

Birželio 5 d. antrą kadenciją einančiam Slovėnijos ministrui pirmininkui Janezui Janšai buvo pateikti kaltinimai korupcija bei jam skirtas dviejų metų įkalinimas.

Birželio 17 d. Čekijos ministras pirmininkas Piotras Nečas patvirtino savo atsistatydinimą dėl korupcijos skandalo.

Birželio 19 d. mažiausiai 43 žmonėms prireikė medicininės pagalbos, 6 500 Rusijos Samaros apskrities gyventojų buvo evakuoti po sprogimo, įvykusio karinių pratybų teritorijoje.

Birželio 21 d. Rygos pilyje, kurioje įsikūrusi Latvijos prezidento rezidencija ir Latvijos nacionalinis istorijos muziejus, įvyko didžiulis gaisras.
Dviejų automobilių sprogimas Reyhanli (Turkija) netoli pasienio su Sirija

Birželio 23 d. autobusas su turistais iš Rumunijos nuslydo į tarpeklį šalia Morača vienuolyno Juodkalnijoje. Žuvo 18 žmonių, 29 buvo sužeisti.

Birželio 24 d. buvęs Italijos ministras pirmininkas Silvio Berlusconi buvo nuteistas septyneriems metams įkalinimo dėl jėgos panaudojimo ir seksualinių santykių su nepilnamete prostitute.

Liepa

Liepos 1 d. Lietuva perėmė ET pirmininkavimą iš Airijos.

Kroatija tapo 28-ąja Europos Sąjungos (ES) nare.

Liepos 7 d. keleiviniam traukiniui nuvažiavus nuo bėgių pietiniame Rusijos Krasnodaro regione 80 žmonių buvo sužeisti.

Liepos 8 d. šalia centrinėje Ispanijoje esančio Avilos miestelio autobusui nuvažiavus nuo kelio devyni žmonės žuvo, 21 buvo sužeistas.

Liepos 13 d. Šeši žmonės žuvo, 192 buvo sužeisti Paryžiaus Bretinji prie Oržo priemiestyje traukiniui nuvažiavus nuo bėgių.

18 žmonių žuvo, 45 buvo sužeisti žvyrą vežančiam vilkikui įsirėžus į autobusą netoli Podolsko (Rusija).

Liepos 21 d. Belgijos karalius Albertas II perleido sostą savo sūnui princui Filipui.

Liepos 24 d. 79 žmonės žuvo, 131 buvo sužeisti greitajam traukiniui nuvažiavus nuo bėgių šalia Santjago de Kompostelos (Ispanija).

Liepos 28 d. turistinis autobusas nuvažiavo nuo viaduko Pietų Italijoje, 39 žmonės žuvo, 8 buvo sužeisti.

Liepos 29 d. susidūrus dviem traukiniams Vakarų Šveicarijoje 1 žmogus žuvo, 44 buvo sužeisti.

Rugpjūtis

Rugpjūčio 5 d. puspriekabės vilkikas važiuodamas Gudvangos tuneliu užsidegė, dėl to buvo evakuota 160 žmonių, 55 iš jų nuvežti į ligoninę dėl apsinuodijimo smalkėmis bei įvairių sužeidimų.

Rugpjūčio 6 d. dėl amoniako nuotėkio Horlivkos (Ukraina) chemijos gamykloje mirė penki žmonės, daugiau nei 20 prireikė medikų pagalbos.

Rugpjūčio 20 d. Neramumų kamuojamame Šiaurės Kaukazo Dagestano regione Rusijos policininkai nukovė devynis kovotojus, tarp kurių buvo gerai žinomas kariuomenės vadas.

Trys žmonės žuvo, penki buvo sužeisti Pietų Vokietijoje esančiame kaime, kai ginkluotas asmuo restorane pradėjo šaudyti.

Rugpjūčio 23 d. keturi žmonės žuvo „Super Puma“ sraigtasparniui nukritus į jūrą netoli Šetlando.

Rugpjūčio 28 d. Vakarų Vokietijoje sudužo mažas lėktuvas, žuvo keturi suaugę ir vienas vaikas, dar trys vaikai buvo sužeisti.

Rugpjūčio 30 d. netoli nuo Vengrijos sostinės Budapešto įvykusi autokatastrofa nusinešė trijų rumunų gyvybes, buvo sužeisti 33 žmonės, tarp kurių buvo bulgarų, serbų ir turkų.

Rugsėjis

Rugsėjo 8 d. žuvo vienuolika žmonių, kai į juos vežusį mikroautobusą netoli nuo Jasų (Rumunija) esančioje geležinkelio pervažoje įsirėžė keleivinis traukinys.

Rugsėjo 10 d. Rusija uždėjo embargą vynui iš Moldovos.

Rugsėjo 11 d. daugiau nei milijonas katalonų suformavo gyvą žmonių grandinę, taip išreikšdami paramą Katalonijos nepriklausomybei.

Rugsėjo 12 d. Dėl potvynio Rytų Galacio regione (Rumunija) žuvo devyni žmonės, tūkstančiai buvo evakuoti.

Susidūrus dviem turistiniams autobusams Nedlake (Rumunija) trys žmonės žuvo, dar 29 buvo sužeisti.

Rugsėjo 13 d. Rusijos Novgorodo rajone per gaisrą psichiatrinėje ligoninėje žuvo 37 žmonės.

Rugsėjo 16 d. Anaberge (Austrija) brakonierius nušovė tris policininkus ir greitosios pagalbos mediką.

Rugsėjo 22 d. Vokietijos kanclerės Angelos Merkel vadovaujama Konservatorių partija surinko 33,8 proc. rinkėjų balsų ir laimėjo Vokietijos federalinius rinkimus.

Spalis

Spalio 3 d. 359 imigrantai iš Afrikos žuvo, 50 dingo be žinios po to, kai juos į Europą gabenęs laivas nuskendo šalia Italijai priklausančios Lampedūzos salos.

Spalio 11 d. 27 žmonės žuvo, kai laivas su 200 imigrantų apsivertė Sicilijos sąsiauryje.

Spalio 13 d. buvo sulaikyta daugiau nei 380 žmonių po pietinėje Maskvos dalyje įvykusių prieš emigrantus nukreiptų Rusijos nacionalistų riaušių.

Spalio 19 d. lėktuvui sudužus netrukus po pakilimo Belgijoje, žuvo dešimt parašiutininkų ir lėktuvo pilotas.
A. Merkel patvirtinta poste trečiajai ketverių metų kadencijai

Spalio 21 d. Rusijos Volgogrado mieste savižudė susisprogdino autobuse. Žuvo šeši žmonės, 37 buvo sužeisti.

Spalio 25 d. dėl Šv. Judo audros Šiaurės Europoje žuvo mažiausiai 17 žmonių, buvo atidėti skrydžiai ir sutrikdytas traukinių judėjimas.

Spalio 28 d. dėl dujų nuotėkio anglies kasykloje Ispanijoje žuvo šeši žmonės, penki buvo sužeisti.

Lapkritis

Lapkričio 1 d. žuvo du Graikijos ultradešiniųjų politinės partijos „Auksinė aušra“ nariai per automobilio apšaudymą šalia „Auksinės aušros“ Atėnuose.

Lapkričio 4 d. vyras mirtinai peiliu subadė tris žmones autobuse Norvegijoje.

Lapkričio 15 d. dvylika imigrantų buvo rasti negyvi apsivertus juos gabenusiam laivui šalia Leukadės (Graikija) krantų.

Lapkričio 18 d. keleiviniam lėktuvui sudužus Kazanės (Rusija) oro uoste, žuvo visi 50 keleivių.

Lapkričio 19 d. Italijai priklausančioje Sardinijos saloje per potvynį bei stiprias liūtis, kurias sukėlė ciklonas, žuvo 18 žmonių.

Lapkričio 21 d. įgriuvus prekybos centro „Maxima“ stogui Latvijos sostinėje Rygoje, žuvo 54 žmonės, 39 buvo sužeisti.

Lapkričio 30 d. Glazgo (D. Britanija) mieste policijos sraigtasparniui įsirėžus į žmonių pilną naktinį klubą žuvo devyni žmonės, 32 buvo sužeisti.

Gruodis

Gruodžio 1 d. Ukrainos sostinėje Ukrainoje į gatves išėjo nuo 400 000 iki 800 000 protestuotojų, pasisakančių prieš Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus vyriausybės sprendimą dėl Rusijos daromo spaudimo nutraukti pasiruošimą Asociacijos sutarties su ES pasirašymui.

Gruodžio 5 d. Moldovos konstitucinis teismas pripažino rumunų kalbą oficialia šalies kalba.

Gruodžio 19 d. spektaklio metu įgriuvo dalis Londono „Apollo“ teatro stogo, mažiausiai 81 žiūrovų buvo sužeisti.