1. Europos parkas Ruste, Vokietija

Tai didžiausias atrakcionų parkas Vokietijoje ir antrasis pagal populiarumą parkas Europoje. Šį parką sudaro 13 teminės zonos, daugiau nei 100 atrakcionų bei atskira zona, skirta mažiesiems.
Kiekviena zona skirta kuriai nors šaliai, kur galima paragauti tam regionui būdingų delikatesų bei stebėti pasirodymus. Europos parke esantys amerikietiškieji kalneliai labai talpūs: per dieną šis atrakcionų parkas gali priimti apie 50 tūkst. lankytojų. Remiantis daugybe atsiliepimų, šio parko atrakcionų greitis nepakartojamas. Europos parke yra vis eilė vandens atrakcionų, tačiau vietiniai mėgaujasi ir pliuškendamiesi daugybėje čia esančių fontanų.

2. „Efteling“ parkas Katshevelyje, Nyderlandai
Efteling

„Efteling“ – tai didžiausias Nyderlandų atrakcionų parkas bei vienas seniausių atrakcionų parkų pasaulyje. Šiame parke atgimsta gerai žinomos stebuklinės pasakos.

Suaugę čia galės pasimėgauti dideliais tvenkiniais bei stulbinančio grožio gėlynais, o vaikams būtinai patiks pasivaikščiojimas Stebuklingame miške, kuriame įkurdinti tikro natūralaus dydžio pasakų veikėjai.

Parkas turi keturias atrakcionų zonas: Pasakų karalystė, kurioje atrakcionai paremti tradicinių stebuklinių pasakų veikėjais, Alternatyvioji karalystė, kurioje viskas yra šiek tiek neįprasta, Nuotykių karalystė, kur įkurdinta didžioji atrakcionų dalis, bei Kelionių karalystė, kurioje atrakcionai paremti kelionių po visą pasaulį tema.

3. „PortAventua“ Salou, Ispanija

„PortAventura“ atrakcionų parkas buvo atidarytas 1995 m. Pagal lankomumą jis užima 6-ąją vietą Europoje, per metus pritraukamas apie 4 milijonus lankytojų.

Lankomiausias Ispanijos atrakcionų parkas suskirstytas į tris temines zonas bei penkis pasaulio kraštus: Viduržemio regioną, Kiniją, Meksiką, Tolimuosius Rytus ir Polineziją. Taip pat yra dar viena zona, skirta „Sezamo gatvės“ veikėjams. Ši zona skirta mažiesiems parko lankytojams.

4. „Alton Towers“ Stafordšyre, Jungtinė Karalystė
Alton Towers

Tai geriausias ir populiariausias atrakcionų parkas Jungtinėje Karalystėje (JK). 2011 m. čia apsilankė 2,7 mln. žmonių, todėl jis užėmė 9-ąją vietą lankomiausių Europos atrakcionų parkų sąraše.

Šiame parke rasite atrakcionus, vandens parką, interaktyvų akvariumą, neįprastą golfą, fermą, senovinius dvaro rūmus, du viešbučius bei SPA. Lankytojams suteikiama proga pajusti tradicinės Anglijos atmosferą, nes parkas įsikūręs seno gotikinio dvaro rūmuose.

Vienas unikalių parko renginių – „Jūsų diena“, kai lankytojai, dėvintys specialias skiriamąsias apyrankes, filmuojami besimėgaujantys didžiąja atrakcionų dalimi. Dienos pabaigoje visa filmuota medžiaga surenkama, o lankytojas gauna įrašytą DVD su visais dienos nuotykiais.

5. „Blackpool“ pramogų paplūdimys, Jungtinė Karalystė
Blackpool

„Blackpool“ pramogų paplūdimys – laisvalaikio ir atrakcionų parkas, įsukūręs Faildo pakrantėje, Lankašyre, Anglijoje. „Pleasure Beach“: - tai populiariausia Jungtinėje Karalystėje (JK) lauko pramogų traukos vieta, kurioje lankytojai ras daugiau nei 70 atrakcionų, Jūrinio gyvenimo centrą su povandeniniu tuneliu ir daugybe didelių ryklių, „Blakcpool“ zoologijos sodą, Dinozaurų safarį, pilną gyvūnų iš viso pasaulio, bei Smėlio pilies vandens pasaulį – išskirtinį vandens pramogų parką su daugybe čiuožyklų, banguojančiu baseinu bei vandens amerikietiškais kalneliais.

6. Tivolio sodai Kopenhagoje, Danija
Tivoli

Tivolio sodus sudaro du parkai – žymusis atrakcionų parkas ir pramogų sodas. Parkas atvėrė duris 1843 m., tai antrasis pagal senumą atrakcionų parkas pasaulyje. Ši vieta populiari tarp šios šalies gyventojų bei įvairaus amžiaus turistų. 2012 m. Tivolio sodai sulaukė 4,033 mln. lankytojų.

Pramogų parkas skirtas ne tik vaikams. Čia įsikūrę daugiau nei 30 restoranų, 25 atrakcionai, didžiuliai gėlynai bei daugybė skirtingų menų ir amatų dirbtuvių. Per metus čia surengiama daugiau nei 150 koncertų

2009 Tivolio sodai tapo pirmuoju atrakcionų parku pasaulyje, veikiančiu vien iš atsinaujinančių šaltinių. Tivolyje yra vėjo malūnas, kuris aprūpina parką energija.

7. „Gardaland“ Kastelnuovo del Garda, Italija
Gardaland

„Gardaland“ atrakcionų parkas – tai nuotykių, svajonių ir stiprių emocijų junginys. „Gardaland“ įsikūręs tarp Peskjeros ir Lacizės, šalia Gardos ežero Italijoje – tai vienas didžiausių ir geriausių atrakcionų parkų Europoje.

Pastatytas ant rytinio Gardos ežero kranto, šis parkas atvėrė duris 1975 m. liepos 19 d. Čia yra šeši amerikietiškieji kalneliai, o viso šiame atrakcionų parke yra 32 atrakcionai. Didžioji atrakcionų dalis, esanti vaikų zonoje, sudomins visą šeimą, maistas čia labai geras, o kainos prieinamos.

8. „Liseberg“ Gotenburge, Švedija
Liseberg

„Liseberg“ – tai vienas didžiausių ir lankomiausių atrakcionų parkų Skandinavijoje. „Liseberg“ atrakcionų parkas pritraukia 3 milijonus lankytojų per metus. 2005 m. „Forbes“ žurnalas išrinko šį parką vienu iš dešimties geriausių atrakcionų parkų pasaulyje.

Viena parko pusė – tai plokštuma, kur daug šaligatvių, tuo tarpu kita parko pusė kalvota. Tarp ypatingų pramogų – namas, kuriame vaidenasi, su tikrai aktoriais bei neįprastais žaidimais ir prizais. „Liseberg“ atrakcionų parke yra 30 skirtingų atrakcionų. Ši vieta gerai žinoma ir dėl „Liseberg“ botanikos sodo, kuris yra dailiai išdėstytas bei turi daugybę krioklių, meno darbų bei augalų.

9. „Legoland“ Vindzore, Jungtinė Karalystė
Legoland

Vindzoro „Legoland“ atrakcionų parkas įsikūrės Berkšyre, Jungtinėje Karalystėje. Šis parkas skirtas šeimoms su 3–12 m. vaikais. Nors ši vieta geriausiai žinoma dėl atrakcionų skirtų iki 12 m. amžiaus vaikams, vyresni vaikai ir jų tėvai taip pat raginami žaisti ir linksmintis kartu su jais „Legoland“ atrakcionų parke.

2012 m. šį atrakcionų parką aplankė 2 mln. žmonių. Šiame parke yra daugiau nei 50 atrakcionų, Windzoro didžiajame parke rengiami pasirodymai bei pramogos. Kaip ir kituose „Legoland“ parkuose pasaulyje, šio parko pramogos – atrakcionai, modeliai ir konstravimo dirbtuvės – susijusios su „lego“ žaidimu. Šis parkas atvėrė savo duris 1996 m.

10. „Thorpe“ parkas Saryje, Jungtinė Karalystė
Thorpe

„Thorpe“ parkas – vienas lankomiausių Jungtinės Karalystės atrakcionų parkų, skirtas jaudinančių emocijų ieškotojams. Čia lankytojai ras 15 virpulį keliančių atrakcionų bei amerikietiškų kalnelių. 2012 m. šiame parke apsilankė 1,8 mln. žmonių.

Šiuo metu parke yra 10 pirmųjų pasaulyje kilpinių amerikietiškųjų kalnelių. Taip pat čia lankytojai ras penkis vandens atrakcionus, skirtus visai šeimai.

11. Asterikso parkas Palilly, Prancūzija
Asterikso parkas Palilly

Asterikso parkas – tai atrakcionų parkas Prancūzijoje, kurio tema – istorijos apie Asteriksą. Šis parkas įsikūręs miške, tik 30 kilometrų nuo Paryžiaus. Čia siūlomos aukštos kokybės pramogos visai šeimai.

Įėjus į parką patenkama į pagrindinę gatvę, kurioje daug parduotuvių, kurių fasadai primena Romos imperijos laikus. Asterikso nuotykių tema dominuoja visame parke. Šis parkas ypatingai gerai žinomas dėl daugybės amerikietiškųjų kalnelių bei to, kad čia esantys atrakcionai paremti romėnų ir graikų kultūromis. Čia rengiami išskirtiniai pasirodymai, pasižymintys profesionalių aktorių dalyvavimu, techniniu meistriškumu bei humoru, sužavės visą šeimą.