Už klimato politiką atsakinga Europos Komisijos narė Connie Hedegaard sakė: „Kitokio dizaino studija „Absurdo idėjos“ rodo, kad visi europiečiai gali prisidėti prie klimato apsaugos paprastais veiksmais, kurie dar ir sutaupo pinigų bei pagerina mūsų gyvenimo kokybę. Džiaugiuosi, kad konkursui „Tau patinkantis pasaulis“ pateikta tiek daug projektų iš Lietuvos ir Europos Sąjungos, kurie padės sukurti tau patinkantį pasaulį, tavo mėgstamą klimatą dabarties ir ateities kartoms“.

Dizaino studijos „Absurdo idėjos“ savininkė suteikia daiktams, kuriuos paprastai išmestumėte, antrąjį gyvenimą ir paverčia juos papuošalais, baldais ir drabužių aksesuarais. Studija taip pat užsiima mokomąja veikla, skirta didinti informuotumą aplinkos apsaugos klausimais, rengdama seminarus apie ekologišką produkciją ir gyvenimo būdą.

Konkursas „Tau patinkantis pasaulis“ paragino kūrybingus ES žmones siūlyti naujoviškus CO2 kiekio mažinimo sprendimus. Visuomenė galėjo balsuoti už labiausiai patikusius 269 pateiktus projektus, kurie buvo skelbiami kampanijos tinklavietėje, o paskui dešimt daugiausia balsų surinkusių projektų buvo pateikti vertinti komisijai.

Komisija, kurią sudarė muzikantas ir prodiuseris Jurgis Didžiulis, Vilniaus Gedimino technikos universiteto docentė Edita Baltrėnaitė ir portalo Grynas.lt redaktorė Inga Labutytė nusprendė, kad kitokio dizaino studija „Absurdo idėjos“ pasiūlė praktiškiausią, taupiausią ir labiausiai įkvepiantį klimato sprendimą.

Komisijai pirmininkavo Europos Komisijos Klimato politikos generalinio direktorato direktorius Humberto Delgado Rosa, o jam padėjo Michael Beutler iš įrangą bei priedus gaminančios bendrovės „Kering“ ir Jason Anderson iš Pasaulio gamtos fondo (WWF) Europos biuro.

Kiti atrinkti projektai iš Lietuvos buvo:

- Kanapinis namas: pluoštinių kanapių naudojimas namų statybai

- Kelionės CO2 skaičiuoklė: interneto įrankis, integruotas į maršrutų planuoklį

- Ekologiškas vairavimas: degalų suvartojimo ir vairavimo parametrų matuoklis

- Auginame savo ateitį: pluoštinių kanapių auginimas statybinių medžiagų gamybai

- Ekologiškas butelis: suspaudžiamas butelis, skirtas sumažinti atliekų tūrį

- Vilniaus metro: siūloma greitojo pervežimo sistema Vilniuje

- Perdirbimo idėjų skleidimas: mobiliosios programėlės perdirbimui skatinti

- Geresnis pasaulis: tinklavietė, kurioje žmonės gali atiduoti daiktus, taip skatindami perdirbimą

- Veiklos skelbimų projektas: tinklavietė, kurioje galima rasti partnerį bet kokiai savo veiklai