MyEP siūlome paskaityti apie keturias „įkandamiausias“ Europos vietas, kad galėtumėte pradėti kurti planus pensijai jau dabar.

Vakarų Algarvė, Portugalija

Jei mėgstate prieinamas kainas, golfą, saulėtą orą ir vandenyną – Vakarų Algarvė Portugalijoje kaip tik Jums. Nors kainos gali svyruoti, Algarvė gali pasigirti geru kainos ir kokybės santykiu, visus metus išsilaikančia aukšta oro temperatūra bei patogiu susisiekimu su kitomis šalimis, kas daro Algarvę geru pasirinkimu.

Kipro salos pietūs

Ar žinojote, kad daugiau nei 40 000 britų išėję į pensiją persikėlė gyventi į Kiprą nuo šio tūkstantmečio pradžios? Tam jie turėjo svarių priežasčių! Oras čia nuostabus visus metus, maistas – pasakiškas, o šalyje, kur tiek daug atvykėlių, lengvai rasite naujų ir įdomių draugų. Dar vienas gyvenimo Kipre išėjus į pensiją privalumas yra tai, kad gyvendami čia pusę metų turėsite sumokėti tik 5 proc. siekiančius mokesčius.

Berlynas, Vokietija
Berlynas

Kas galėtų pagalvoti, kad Vokietijos sostinė pateks į „įkandamiausių“ vietų gyventi išėjus į pensiją Europoje ketvertuką! Tačiau galėdamas pasigirti 36 proc. žemesne gyvenimo kaina nei Londone, šis miestas – ekonominio patikimumo epicentras bei tikrai puiki vieta gyventi išėjus į pensiją, ypač mėgstantiems didžiulius miestus.

Talinas, Estija

Talinas šiais laikais – tikra retenybė tarp Europos miestų, kur vis dar galima leisti sau įsigyti nekilnojamąjį turtą miesto centre! Nors klimatas kai kuriems gali būti šiek tiek žvarbokas žiemą, šie miestas iš tiesų išskirtinai gražus bei estetiškai patraukli vieta gyventi ir, žinoma, viena iš „įkandamiausių“ vietų gyventi išėjus į pensiją Europoje.