1. Ciurichas, Šveicarija

Ciurichas

Kaip rašo www.theeurolifestyle.com, tai, kad Ciurichas vadinamas geriausia vieta gyventi pasaulyje, nuostabos nekelia, prisiminus sąskaitas Šveicarijos bankuose ir pinigų srautus, cirkuliuojančius šioje šalyje. Turintis tik 367 000 gyventojų ir virš 2 000 barų ir restoranų, išsibarsčiusių po visą miestą, Ciurichas atitinka aukštus gyvenimo standartus bei užtikrina puikų gyvenimo būdą. Mokesčiai čia labai žemi, o Alpių vaizdai – nepakartojami!

2. Viena, Austrija

Viena. Šėnbruno parke

Žavus, gražus, istorinis, stilingas ir patikimas – tai žodžiai, kuriais galima apibūdinti Austrijos sostinę Vieną. Išsilavinimo galimybės ir infrastruktūra šiame mieste yra vieni geriausių pasaulyje, o kartu su miesto centru, įtrauktu į Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizaciją (UNESCO), Viena – tiesiog nuostabus miestas Europoje, kurį sunku aplenkti!

3. Ženeva, Šveicarija

Ženeva

Tai dar vienas Šveicarijos miestas, patenkantis į geriausių vietų gyventi Europoje ketvirtuką. Daugiau nei 50 proc. žmonių, gyvenančių Ženevoje, turi užsienio šalių pasus, tarp kurių daug Jungtinių Tautų Organizacijos (JTO) ir Raudonojo Kryžiaus darbuotojų, gyvenančių šiame mieste. Iš esmės, Ženevoje verda tarptautinis gyvenimas, kurio kokybė užtikrinama privačios bankų sistemos, aukšto lygio tarptautinių mokyklų bei aukštos kokybės privačių ligoninių. 

4. Diuseldorfas, Vokietija

Diuseldorfas

Kelia nuostabą tai, kad Vokietijos miestui tik dabar pavyko patekti į geriausių vietų gyventi Europoje ketvirtuką. Vokietija jau ilgą laiką nesitraukia iš ekonominės lyderės pozicijos Europoje bei yra gerai žinoma dėl aukštų gyvenimo standartų. Šis miestas gali pasigirti išvystyta infrastruktūra bei tarptautinio transporto jungtimis, miesto, įsikūrusio ant Reino upės krantų, grožiu bei laikomas geriausia vieta apsipirkti Europoje.