Štai keletas maršrutų geriausiomis kainomis Europos žemyne bet kuriam skoniui: ar tai būtų trumpa stilinga kelionė į Europos didmiestį, ar nuotykis ekstremalaus sporto mėgėjams, - keliaudami į šias Europos vietas 2013 metais patirsite geriausių įspūdžių nepatirdami didelių išlaidų.

Graikijos salos
Graikijos salos

Verta prisiminti, kad kinų kalba žodis, reiškiantis krizę, taip pat reiškia ir galimybę. Dėl Graikiją vis dar apėmusių ekonominių nesėkmių, dar niekada nebuvo palankesnio meto keliauti į šiai šaliai priklausančias salas, kur dėl šiuo metu nestabilios ekonominės situacijos neplūsta įprastai didelis atvykstančiųjų skaičius.

Todėl įprastai sausakimšais buvusiuose Graikijos paplūdimiuose šią vasarą daug ramiau, atvykstantieji sutinkami svetingiau nei iki šiol, o poilsis kainuoja daug mažiau, ypač keliaujantiems ne sezono piko metu. Tarp populiariausiųjų – Hydros, Kefalonijos, Ikarijos ir Santorinio salos.

Lisabona
Lisabona

Žaviojoje ir įspūdingai kalvotoje Portugalijos sostinėje Lisabonoje pinigų užtenka ilgam: gardžios kavos puodelis ar pastel de nata – tradiciniai portugališki pyragaičiai su plikytu kremu – saulėkaitoje kainuoja mažiau nei eurą, pavalgyti ir pasivažinėti po miestą senais bet romantiškais tramvajais taip pat nekainuos daug.

Nemokamas muziejų, pavyzdžiui, Berardo kolekcijos muziejaus (port. Museu Colecção Berardo), lankymas dar labiau glosto širdį, o miesto pietinėje dalyje yra paplūdimių, kur galima praleisti laiką pavargus nuo miesto šurmulio.

Islandija
Islandija

Ši šalis turbūt niekada negalės vadintis nebrangia, tačiau Islandijoje keliauti tapo pigiau nei buvo prieš dešimtmetį, to priežastis – keleri pastarieji ekonomiškai neramūs metai kadaise milžiniškas kainas pakeitę ženkliai priimtinesnėmis.

Todėl dabar yra puikus metas atrasti šią stulbinančią Atlanto šiaurėje esančią salą su vulkanais, geizeriais, ledynais bei karštosiomis versmėmis, suformavusiomis šį vieną nuostabiausių pasaulio kraštovaizdžių. Keliautojams su labai ribotu biudžetu puikiai tiks leistinas stovyklavimas laukinėje gamtoje, kas taip pat yra puiki alternatyva galintiems kuriam laikui atsisakyti patogumų.

Albanijos Rivjera
Albanija, G.Drukteinio nuotr.

Pasidžiaugti Viduržemio paplūdimiais vienumoje – tai tikras iššūkis bet kur Europoje, jau nekalbant apie tokią galimybę už priimtiną kainą. Net lyg magnetas žygeivius traukianti Jonijos jūros pakrantė Albanijoje tapo brangesne ir vietomis perpildyta – gražiausioje Pietų Europos pakrantėje statomi nauji keliai ir viešbučiai.

Tačiau dar yra vietų su priimtinomis kainomis - Vuno ir Drymades miesteliai vis dar lieka nepaliestais bei didžiuojasi nuostabiais ir idiliškais paplūdimiais. Kitose Albanijos vietose siūloma pasivaikščioti kalnuose, apžiūrėti senovinius kalnų miestelius bei aplankyti sostinę Tiraną, pasižyminčią narsią praeitį menančia istorija, linksmybėmis bei nedidelėmis kainomis.

Berlynas
Berlynas

Gali pasirodyti netikėta, bet Berlynas – ekonomiškai stipriausios Europos valstybės sostinė – taip pat gali vadintis vienu pigiausių miestų Europoje.

O apžiūrėti tikrai yra ką: kur dar galima gyvai pamatyti Šaltojo ir Antrojo pasaulinio karų reliktus, pasimėgauti geriausiomis Europos šiuolaikinio meno kolekcijomis bei apsipirkti prieš einant skanauti vokiško maisto su modernumo prieskoniu, o tada, išleidžiant nedidelę pinigų sumą, apsilankyti vienuose iš šauniausių ir linksmiausių barų pasaulyje? Maža to, vidutinio lygio apgyvendinimas čia kainuoja tikrai nedaug, lyginant su suma, kurią sumokėtumėte už apgyvendinimą Londone, Paryžiuje ar Romoje.

Farerų salos
Farerų salos – ramybės uostas

Kur tai? Mažai kas žino, kad medžiais neapaugusios bei turinčios savivaldą Farerų salos priklauso Danijos Karalystei ir yra įsikūrusios pusiaukelėje tarp Škotijos ir Islandijos, o 18 išskirtinai atrodančių vulkaninės kilmės salų, išnyrančių iš Atlanto, siūlo žygių pėsčiomis ir paukščių stebėjimo keliones už vienas priimtiniausių kainų Europoje.

Dėl Farerų salų valdžios paramos dosnumo, skirto sraigtasparniams ir laivams, kurie lyg autobusai kursuoja tarp salų, galima keliauti už nedidelę kainą ir mėgautis pasaulinio lygio pasivaikščiojimais geriausiu atveju pakeliui sutinkant vos vieną kitą žmogų. Apsigyventi galima tikrai patogiuose svečių namuose arba suderintoje su turizmo valdyba bei stipriai populiarėjančioje galimybėje apsistoti pas vietinius žmones.

Stambulas
Stambulas

Pačiame Europos pakraštyje, kurį nuo Azijos skiria tik Bosforo sąsiauris, įsikūręs Stambulas - vienas šauniausių Europos miestų, siūlantis nesibaigiantį pasaulinio lygio pramogų sąrašą, neleisiantį lankytojams nuobodžiauti per dienas.

Dabar kaip tik pats puikiausias metas apsilankyti šiame mieste, nes šiais metais pagaliau baigsis dvidešimt metų trukusi Šv. Sofijos soboro restauracija, po kurios jis atrodys neįtikėtinai nuostabiai tiek viduje, tiek ir išorėje. Žemos viešbučių kainos bei daugybė pigių skrydžių dėl miesto oro linijų centro statuso užtikrina konkurencingas kelionių į šią šalį kainas, o iš esmės nedidelės pagal europietiškus standartus pragyvenimo išlaidos užtikrina prieinamas kainas taip pat ir kitose srityse.

Slovėnija
Slovėnija

Pasaulis mažai težino apie mažąją Slovėniją, tačiau tai nereiškia, jog dėl to ši šalis netenka savo vertės. Įsikūrusi tarp turizmo gigančių Italijos, Austrijos ir Kroatijos, Slovėnija siūlo žemesnes kainas, o pagrindinis šios šalies privalumas – didelė įvairių aktyvaus poilsio pasiūla: slidinėjimas, raftingas, plaukimas kanojomis ar pėsčiųjų žygis. Nedidelė šios šalies sostinė Liubliana, nors ir turėjo potencialo kelti kainas po euro įvedimo, vis dar siūlo pigias nakvynės ir maitinimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)