Planuojama, kad vadovai diskutuos, kokias sankcijas taikyti valstybėms narės, nesilaikančioms ES Stabilumo ir augimo pakto reikalavimų, tarp kurių yra nacionalinio biudžeto deficito ir valstybės skolos apribojimai. Taip pat bus aptariama, kaip griežtai turėtų būti kontroliuojami pakto nustatyti skolinimosi kriterijai.

Į Europos Vadovų Taryboje dalyvausianti prezidentė Dalia Grybauskaitė prieš kelionę išplatintame pranešime spaudai akcentuoja energetinį saugumą. Čia teigiama, kad formuodama užsienio politiką ES privalo atsižvelgti į energetinį saugumą, klimato kaitą ir nediskriminacinę prekybą.

ES Vadovų taryba kartu su užsienio reikalų ministrais taip pat diskutuos kaip geriau koordinuoti ES užsienio politiką ir plėsti santykius su strateginiais Europos partneriais, ypatingą dėmesį skiriant bendradarbiavimui su sparčiai augančios ekonomikos valstybėmis Azijoje - Kinija ir Indija.
 
Dalia Grybauskaitė
„Energetinis saugumas, klimato kaita ir nediskriminacinė prekyba yra vieni svarbiausių klausimų, į kuriuos Europa Sąjunga privalo atsižvelgti formuodama savo užsienio politiką ir santykius su šalimis partnerėmis", - pranešime spaudai cituojama D. Grybauskaitė.

Europos vadovai ministrų darbo grupę sukūrė kovo mėnesį. Iki vadovų susirinkimo spalio 28–29 dienomis ji turėjo parengti išsamų valdymo reformų paketą, kurį lyderiai galėtų patvirtinti.
H. Van Rompuy patvirtino, kad iki to laiko darbo grupė surengs mažiausiai vieną susitikimą, spalio 18 d. Bet euro zonos finansų ministrai siūlo iki rugsėjo galo surengti papildomą susitikimą, kuriame jie galėtų aptarti pasiūlymus valdymo reformai, kuriuos Europos Komisija pateiks rugsėjo 29 d.