Lietuvai minint 20-ąsias Nepriklausomybės atkūrimo metines kviečiame savo albumuose paieškoti nuotraukų, kuriose užfiksuoti pirmieji du laisvos šalies dešimtmečiai. Nuotraukų, kuriose užfiksuota Lietuva nuo 1990 m. kovo 11-osios iki dabar. O jei tokių nuotraukų neturite, iki balandžio pabaigos fotografuokite ir siųskite el. paštu editor@myep.lt.
Europos Parlamento narys Zigmantas Balčytis
Šiuo konkursu norime paskatinti Lietuvos žmonės pažvelgti į savo šalį kitomis akimis, norime paraginti didžiuotis savo šalimi, grožėtis jos kraštovaizdžiais, žmonėmis, papročiais, kultūra. Išvykusieji gyventi svetur dažnai su ilgesiu prisimena saulėlydžio vaizdus prie Baltijos, gimtojo kaimo peizažą ar pirmųjų saulės spindulių nutviekstus Vilniaus bokštus, o čia gyvenantieji neretai nebepastebi savos šalies grožio.

Iš visų fotografijų bus atrinkta 20 – tiek, kiek metų atkurtai Lietuvos Nepriklausomybei. Šios nuotraukos bus eksponuojamos Europosdienų Vilniuje metu – gegužės 7–9 dienomis ir myEP.lt portale.

Konkursą organizuoja myEP.lt ir Europos Parlamento nario Zigmanto Balčyčio biuras Lietuvoje.

Kviečiame visus Lietuvos gyventojus, taip pat išvykusiuosius svetur surasti jau turimas Lietuvos nuotraukas arba fotografuoti dabar ir siųsti el.paštu editor@myep.ltsu prierašu „Nuotraukų konkursui“ iki gegužės 1 dienos.

Konkurso nugalėtojų ir dalyvių lauks vertingi prizai ir smagūs suvenyrai, įsteigti konkurso rengėjų ir partnerių.