Nors jie abu labai skirtingos asmenybės, tačiau naujasis frakcijos vadovas sako, kad tikėtis didelių permainų politikoje nereikėtų. O tarp užduočių naujoje kadencijoje – kova prieš laisvos prekybos sutartį su JAV.

Nori politikoje šviežumo

„Aš priklausau kitai kartai. Jis iš pilietinės visuomenės judėjimo, aš – iš verslo. Stiliai skirtingi. Bet politika ta pati. Didžiausią dėmesį skiriame aplinkosaugos, socialiniams ir demokratijos klausimams“, – „Europarl TV“ sakė naujasis frakcijos vadovas, lygindamas save su buvusiu frakcijos vadovu, žinomu nuo studentų revoliucijos laiku kaip Raudonasis Denis. Pasak jo, sunkumų bus per artimiausius penkerius metus – Europos Parlamente žalieji pasislinko iš ketvirtos į penktąją vietą.

Vis garsiau kalbama apie apie plačią koaliciją tarp socialdemokratų ir dešiniųjų Europos liaudies partijos, tad kur vietą ras žalieji? P. Lambertas žaliuosius mato kaip Europą palaikančią demokratinę alternatyvą. Ir pateikė pavyzdį – nors Prancūzijoje ir Vokietijoje valdo skirtingų pakraipų politinės jėgos, tačiau pati politika abejose šalyse panaši. Liberalai vis dar kovoja už konkurencijos reguliavimą socialinėje ir fiskalinėje sistemose. „Tad šios grupės europarlamente formuoja vientisą politikos bloką“, – sako žaliųjų frakcijos vadovas, žadantis, kad kitą kartą žalioji politinė jėga pakils į trečiąją vietą. Tai yra jo užduotis šioje kadencijoje.

Prieš sutartį su JAV

O kokius mato pagrindinius klausimus būsimoje kadencijoje? Pasak jo, tai yra socialinė sanglauda, nekonkuravimas, o bendradarbiavimas socialinėje politikoje. Trečiu numeriu įrašyta energetika, juk Europos Sąjunga gimė iš Anglių ir plieno sąjungos, tik po to tęsė su žemės ūkiu, bendrąja rinka ir euru. Todėl frakcijos vadovas ateities Europą mato kaip apsirūpinančią iš atsinaujinančių energijos šaltinių, o ne priklausoma nuo rusiškų dujų. „Ir galiausiai mūsų laukia sunki kova prieš transatlantinę prekybos sutartį, kuri prieštarauja sveikam protui ir demokratijai“, – kalbėjo Žaliųjų frakcijos europarlamente vadovas P.Lambertas.

Daugiau skaitykite paspaudę šią nuorodą.