Kampaniją „Nenusigręžk“ (portugalų kalba „Não Desvie o Olhar“) remia tokie garsūs Brazilijos futbolininkai kaip Kaká ir Juninho Pernambucano; jos tikslas – gerinti Brazilijos piliečių ir užsieniečių, atvyksiančių į 2014 m. pasaulio futbolo čempionatą, suvokimą, kad seksualinis išnaudojimas yra nusikaltimas.

Vykdant projektą kiekviename mieste, kuriame vyks pasaulio čempionato rungtynės, bus rengiami mokymo seminarai viešojo sektoriaus administratoriams, organizuojamos diskusijos šia tema, didinama parama kovai su seksualiniu išnaudojimu, o nukentėjusieji informuojami apie savo teises. Be to, bus plačiai reklamuojama pagalbos linija „Skambink 100“, kad bet kuris nepilnamečių seksualinio išnaudojimo liudininku tapęs asmuo galėtų pranešti apie šį nusikaltimą.

Už vystymąsi atsakingas Komisijos narys Andris Piebalgas sakė: „Brazilijos vystymosi istorija nepaprasta: per 10 metų iš skurdo išbrido apie 40 mln. žmonių. Tačiau tam tikruose visuomenės sluoksniuose mums įprastų žmogaus teisių vis dar nesilaikoma. Siekdama išspręsti šią problemą, ES dvylikoje pasaulio futbolo čempionatą rengiančių miestų vykdo svarbius projektus, pvz., remia Rio lūšnynuose gyvenančių jaunuolių teises, informuoja Kujabos vietinių bendruomenes apie jų teises arba gina skurdžiausius San Paulo darbininkus.“

ES delegacijos Brazilijoje organizuojama tarptautinė kampanija „Nenusigręžk“ yra vykdoma daugiau kaip penkiolikoje šalių bendradarbiaujant su ECPAT (Kovos su vaikų prostitucija, vaikų pornografija ir prekyba seksualiniais tikslais) tinklu. Kampaniją globoja 12 pasaulio futbolo čempionato rungtynes rengiančių miestų merai, siekiantys toliau gerinti vaikų ir paauglių apsaugą per 2014 m. pasaulio futbolo čempionatą ir kitus svarbius renginius, pvz., 2016 m. olimpines žaidynes, kurios taip pat vyks Brazilijoje.

Žmogaus teisės yra viena pagrindinių ES veiklos Brazilijoje sričių. Svarbūs šios srities projektai ES vykdyti dvylikoje pasaulio futbolo čempionatą rengiančių miestų.

Vykdant pasaulio futbolo čempionato kampaniją kiekvienam rungtynes rengiančiam miestui bus parengtos informacijos apie pagrindinius ES žmogaus teisių apsaugos srities projektus suvestinės.