Remiantis paskutiniais rezultatais, 751 vietos parlamente didžiausią atstovų skaičių tradiciškai užsitikrino centro dešinės Europos liaudies partija (EPP), šiuo metu turinti 212 vietų. Tai net 59 parlamentarais mažiau nei po 2009 m. rinkimų.

Antroje vietoje su 187 deputatais atsidūrė Progresyvusis socialistų ir demokratų aljansas, nuo 2009 m. netekęs 4 vietų.

72 vietas kol kas užsitikrino Europos liberalų ir demokratų aljansas už Europą (ALDE). Lyginant su dabartinės sudėties parlamentu, liberalai neteko 13 pozicijų.

Ketvirtoje vietoje su 55 vietomis liko Žaliųjų ir Europos laisvojo aljanso sąjunga, kol kas iškovojusi tiek pat vietų, kiek ir 2009 metais.

Euroskeptikų Europos konservatorių ir reformistų grupė į Briuselį pasiųs 45 kandidatus - 11 mažiau nei prieš penkerius metus.

Tradicinių komunistų ir socialistų susivienijimas Jungtinė Europos kairė turi 43 vietas ir yra viena iš nedaugelio grupių, turėsiančių daugiau atstovų nei iki šiol (+8).

Glaudesnei europinei integracijai besipriešinanti Europos laisvės ir demokratijos grupė, kuriai priklauso ir Didžiojoje Britanijoje puikiai pasirodžiusi Jungtinės Karalystės nepriklausomybės partija (UKIP), Briuselyje turės 35 atstovus (6 daugiau nei po 2009 m. rinkimų).

Didžiausią balsų dalį iš tradicinių EP grupių "pasisavino" su jokia grupe nesitapatinantys parlamentarai, institucijoje niekada neatstovauti kraštutinių radikalių pažiūrų politikai. Preliminariais vertinimais, ši grupė gaus net 102 vietas, 72 daugiau nei po praėjusių EP rinkimų.