UKIP nori, kad Didžioji Britanija pasitrauktų iš Europos Sąjungos ir imtųsi priemonių pažaboti imigraciją. Ji viliasi, kad sėkmingas pasirodymas vietos rinkimuose ir tą pačią dieną vykusiuose rinkimuose į Europarlamentą bus proveržis, padėsiantis jai pirmąkart patekti į nacionalinį parlamentą per kitų metų rinkimus.

UKIP tikėtis gerų rezultatų Europarlamento rinkimuose leidžia jau paskelbti pirminiai duomenys apie balsavimą Anglijos vietos rinkimuose, remiantis kuriais, ši politinė jėga iškovojo daugiausiai vietų tarp visų partijų. Šie duomenys gauti suskaičiavus balsus maždaug ketvirtadalyje vietos tarybų.

Viešosios nuomonės apklausos rodė, kad UKIP lyderiui Nigelui Farage'ui (Naidželui Faradžui) pavyko palenkti į savo pusę nemažai buvusių visų trijų pagrindinių politinių partijų rinkėjų pasitelkus visuomenės nepasitenkinimą politikų nesugebėjimu imtis veiksmingų pokyčių, ypač dėl imigracijos, kurios mastą daug britų laiko opia problema.

Rinkimų į Europarlamentą rezultatai bus paskelbti tik sekmadienį vakare, kai balsavimas bus įvykęs visose Bendrijos narėse.

Britanija į 751 vietą turintį Europos Parlamentą deleguoja 73 atstovus.

Vietos tarybų rinkimuose buvo varžomasi dėl 4 216 vietų.