Dėl krizės Ukrainoje Šveicarija į sankcijų sąrašą įtraukė dar 13 pavardžių. Šiems asmenims uždrausta sudaryti verslo sandorius su Šveicarijos finansų konsultantais, rašo DW.

Gegužės 19 d. buvo praneša, jog šis sąrašas – tai analogiško Europos Sąjungos (ES) parengto sąrašo papildymas, skirtas tam, kad asmenys, kuriems pritaikytos sankcijos, negalėtų apeiti apribojimų, kuriuos ES praėjusią savaitę pradėjo taikyti asmenų, susijusių su Ukrainos konfliktu, atžvilgiu.

Tarp į juodąjį Šveicarijos sąrašą įtrauktų asmenų atsidūrė pirmasis Rusijos prezidento administracijos vadovo pavaduotojas Viačeslavas Volodinas, karinių oro pajėgų Kryme vadas generolas pulkininkas Vladimiras Šamanovas, Rusijos Dūmos Konstitucinės teisės ir valstybės kūrimo pirmininkas Vladimiras Pliginas, vienas iš Donecko liaudies pasipriešinimo lyderių Igoris Bezleris, savarankiškai pasiskelbęs Slovjansko meras Viačeslavas Ponomariovas. Sankcijos taip pat pradėtos taikyti ir prieš dvi Krymo įmones – „Feodosija“ ir „Černomorneftgaz“.

Sankcijos taip pat numato šiems asmenims priklausančių lėšų, saugomų Šveicarijos teritorijoje, įšaldymą bei vizų išdavimo apribojimus.