M. Le Pen patikino norinti išplėšti Prancūziją iš ES nagų bei tikisi, jog naujoji ultradešiniųjų grupė EP sustabdys ES progresą, praneša naujienų agentūra „Reuters“.

M. Le Pen niekada nebuvo taip priartėjusi prie savo tikslų įgyvendinimo. Remiantis atliktų viešosios nuomonės apklausų rezultatais, M. Le Pen vadovaujamas Nacionalinis frontas per artėjančius ES rinkimus Prancūzijoje gali tikėtis gauti daugiausiai rinkėjų balsų.

Prognozuojama, kad per visose 28 ES šalyse narėse įvyksiančius ES rinkimus antieuropietiškos ar protesto ultradešiniųjų ir ultrakairiųjų partijos gali laimėti apie ketvirtadalį visų EP vietų. Remiantis „PollWatch 2014“ ES valstybėse narėse atlikta atliktų viešosios nuomonės apklausų analize, lyginant su 2009 m. įvykusiais ES rinkimais, toks prognozuojamas rezultatas reikštų, kad jų pozicijos sustiprėtų dvigubai.

Prieš mažiau nei dvi savaites savo interviu „Reuters“ M. Le Pen sakė, kad ES šalių narių gyventojai rengiasi kovoti bei reikalauti daugiau laisvės nuo ES ir suverenumo.

„Europos gyventojai pasisakys už didįjį sugrįžimą prie valstybingumo“, - patikino ji.

M. Le Pen pranešė, kad jos strategija EP bus paremta suvereniteto perdavimo, naujų ES spaudimo priemonių bei naujų ES plėtros planų blokavimu.