Šventė prasidės penktadienį 12 valandą, kuomet Gedimino prospektu grodamas pražygiuos Lietuvos valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“.

Nuo penktadienio vidurdienio iki sekmadienio vakaro Vilniaus Gedimino prospekte tarp Europos namų ir Katedros aikštės veiks restoranų mugė. Lankytojai galės paragauti įvairių Europos šalių maisto kultūrą atspindinčių patiekalų. Šių metų naujovė – už maistą bus atsiskaitoma ne grynaisiais, o 5, 10 arba 15 litų kuponais, kuriuos bus galima įsigyti čia pat mugėje.

Visas tris dienas V. Kudirkos aikštėje veiks interaktyvus labirintas „Veik. Spręsk. Paveik“, kuriame apsilankiusieji sužinos daugiau apie Europos Parlamento galias ir sprendimus. Šalia veiks Europos Parlamento Informacijos biuro stendas, kur bus dalinami leidiniai apie Europos Parlamentą, teikiama informacija apie artėjančius EP rinkimus, taip pat bus galima sudėti Europos žemėlapį.

Penktadienio popietę ir šeštadienį V. Kudirkos aikštėje savo veiklą pristatys ir Europos Audito Rūmai. Tuo pat metu Vilniaus teritorinė ligonių kasa surengs akciją „Būk saugus ir sveikas Europoje“. Jos metu bus pristatoma Europos sveikatos draudimo kortelė, dalinama medžiaga apie keliaujančių europiečių teises, taip pat rengiamos žinių apie Europą viktorinos.

Penktadienio popietę toje pačioje V. Kudirkos aikštėje Susisiekimo ministerija rengs viktorinas apie ES paramą transporto sektoriui, apžvelgs svarbiausius šios srities projektus ir pristatys ES lėšomis modernizuojamos kelių, geležinkelių, jūrų bei oro uostų infrastruktūros žemėlapį.

Šeštadienį nuo 10 iki 18 val. V. Kudirkos aikštėje Vilniaus prancūzų vidurinė mokykla rengs diskusijas apie tarptautinės mokyklos vaidmenį ugdant mokinių pilietiškumą, Prancūzijos ir Lietuvos švietimo programas bei prancūzų kalbos mokymąsi. Nuo 12 iki 18 val. prie dalyvių prisijungs Lietuvos širdies asociacija, suteikdama galimybę visiems šventės dalyviams nemokamai pasitikrinti cholesterolio kiekį kraujyje, taip pat sužinoti apie širdies ir kraujagyslių ligų pavojų bei prevenciją. Tuo tarpu nuo 13 iki 17.30 val. Gedimino prospekte bus demonstruojama muitinės pareigūnų ir kinologų parengta pažeidėjo sulaikymo programa, taip pat vyks muitinės konfiskuotų prekių aukcionas.

Norėdami daugiau informacijos, spauskite šią nuorodą.