M. Le Pen siekia pasinaudoti augančiu nepasitenkinimu dėl Socialistų partiją atstovaujančio Prancūzijos prezidento Francois Hollande’o ekonominės situacijos suvaldymo bei augančių nedarbo rodiklių šalyje, rašo „Euractiv“.

Visose ES šalyse narėse pagrindinės politinės partijos susiduria su tokiomis pačiomis problemomis: dėl globalizacijos ir finansinės krizės smūgių iliuzijų nebepuoselėjanti darbininkų klasė vis labiau palaiko ekstremistines politines partijas.

„Gegužės 25 d. padarykite galą šiai jus niekinančiai sistemai [...], atsukite nugarą nepagarbai ir kapituliacijai“, - tūkstančiams palaikytojų gegužės 1 d. susirinkusiems Paryžiaus centre sakė M. Le Pen.

„Ne Briuseliui, taip – Prancūzijai. Nepakliūkite į abejingumo spąstus. Nenuliūdinkite manęs – ateikite ir balsuokite!” – rinkėjus drąsino ji.
Gegužės 1-osios šventei paminėti skirtame mitinge dalyvavo nuo 5 iki 20 tūkst. asmenų. Policijos atstovai ir mitingo organizatoriai pateikė skirtingus mitingo dalyvių skaičius.

„Tikimės šiuose ES rinkimuose pasiekti aukštų rezultatų, o tai vienareikšmiškai keltų abejonių dėl ES struktūros“, - sakė M. Le Pen.
„Europiečiai sukyla prieš ES, jie sukyla dėl savo ateities, dėl savo laisvės, kuri vienintelė gali mus įkvėpti“, - pridūrė ji.