Būdamas 69-erių, keturias kadencijas Žaliųjų partiją EP atstovavęs buvęs studentų gynėjas D. Cohnas Benditas išeina į pensiją ir traukiasi iš priešakinės politikos linijos – šių metų gegužės mėn. įvyksiančiuose Europos Sąjungos (ES) rinkimuose jis nedalyvaus, rašo BBC.

Kalbėdamas radijuje jis pareiškė, kad paskutinė jo kalba EP balandžio 16 d. buvo emocionali, tačiau jis supranta, kad atėjo laikas užleisti vietą naujai kartai.

„Dvidešimt gyvenimo metų, kuriuos skyriau EP, eina į pabaigą“, - sakė jis. „Kai žvelgiu į ateitį, pagalvoju, ar manęs laukia dar dvidešimt metų? Šios mintys gana nemalonios“, - pridūrė ji.

Nepaisant garbaus amžiaus bei neseniai diagnozuoto vėžio, D. Cohnas Benditas vis dar panašus į tą jaunatvišką maištininką, kovojusį už studentų teises.

Vokiečių tautybės D. Cohnas Benditas buvo pašalintas iš universiteto Prancūzijoje dėl dalyvavimo studentų judėjime. Jam buvo uždrausta grįžti į šalį dešimt metų. Įstojęs į Vokietijos Žaliųjų partiją, pirmą kartą jis buvo išrinktas į EP 1994 m.

Strasbūre jis buvo vadinamas vienu charizmatiškiausių europarlamentarų. Arši jo priešininkė Marine Le Pen yra pasakiusi, kad šiai šaltai ir gyvybės stokojančiai institucijai D. Cohnas Benditas suteikė taip trūkstamos gyvybinės energijos. D. Cohno Bendito draugas, kartkartėmis su juo boksuodavęsis, yra pasakęs, kad D. Cohnas Benditas yra ES įsikūnijimas.

Turintis dvigubą pilietybę bei žinantis nemažai kalbų, du dešimtmečius jis buvo iškiliausias federalistas bei patraukliausias europarlamentaras. Be jokios abejonės, sąjungininkams labai trūks D.Cohno Bendito.

Tačiau pasitraukęs iš politikos jis galės daugiau laiko skirti kitai savo aistrai – futbolui.