Ypatingas sesijos dalyvių dėmesys buvo skirtas užsienio reikalų (AFET) komitetui, kuriame buvo sprendžiama, kaip Kovo 21 dieną Europos Sąjungos pasirašyta sutartis su Ukraina gali prisidėti prie stabilių santykių ir ilgalaikio bendradarbiavimo su tarptautinės bendruomenės pagalbos prašančią Rytų Europos šalimi. Komitetuose aktyviai dirbę jaunuoliai turėjo galimybę išklausyti eksperto komenataro apie ES ir Ukrainos tarpusavio santykius ir bendradarbiavimą ateityje.

Darbo metu skambėję argumentai ir retorika sprendžiant Ukrainos krizę toli gražu neatrodė primityvi ir nepagrįsta – dviejų dienų darbas ir diskusijos, rodos, tik dar kartą įrodė jaunimo suinteresuotumą eskaluojant ES kaimynės rytuose klausimą. Separatistų draskomos valstybės integracija į Europos Sąjungą jau ilgą laiką yra Lietuvos užsienio politikos interesas, atspindintis tvirtą valstybės požiūrį Ukrainos integralumo atžvilgiu. Todėl įterptdami asociacijos sutarties rezoliuciją tarp dažnai jaunimo tarpe sulaukiačių populiarumo temų kaip rasizmas sporte ir rinkimai į Europos Parlamentą renginio organzatoriai, panašu, neprašovė.

Politikos mokslus ateityje siekiantis studijuoti sesijos dalyvis Vakaris komitete išskyrė konstruktyvų darbą: „AFET komitete sutikti žmonės nenuvylė - kiekvienas iš jų turėjo aiškią ir savitą poziciją mūsų klausimu, į situaciją žiūrėjo racionaliai, nesiveldami į emocinius argumentus, kas mane labiausiai ir nudžiugino.Todėl debatuoti tikrai turėjome apie ką, o ir išklausyti kitokį požiūrį visada yra įdomu.“

„Objektyviau į problemą pradėjau žiūrėti po pokalbio su politologe Gintare Narkevičiūte. Jai teko dalyvauti derybose tarp opozicijos ir tuometinio prezidento Viktoro Janukovičiaus, todėl buvau supažindintas su Lietuvos diplotų veiksmais prie derybų stalo Kijeve.“ – įspūdžiais dalinosi sesijos delegatas.

Europos Jaunimo Parlamento Lietuvoje 3-iojoje Regioninėje Sesijoje Kaune dalyviai nagrinėjo ne tik ES veiksmus siekiant padėti Ukrainos valstybei, bet ir kitas opias, Lietuvai aktualias problemas. Sesijos delegatai buvo suskirtstyti į 5 skirtingus komitetus (AFET; EMPL; CULT; AFCO; ECON), kuriuose buvo iškelti jaunimo nedarbo, bankinės sistemos stabilumo, Europarlamento rinkimų bei ankščiau paminėtų problemų klausimai. Komitetų nariai, diskutuodami pasirinktomis temomis, paruošė rezoliucijas, kurias dar kartą kruopščiai išanalizavo generalinės asamblėjos, vykusios Kauno miesto savuvaldybėje, metu. Kokybės „patikrinimą“ praėjusios rezoliucijos bus siunčiamos į tam tikras valsybines institucijas.

Europos Jaunimo Parlamento organizacija – tai puiki galimybė jaunimui tapti Europos Sąjungos dalimi ir prisidėti prie svarbių sprendimų priėmimo. 37 šalyse, tarp jų ir Lietuvoje, įsikūrusi tarptautinė, nevyriausybinė, nepriklausoma jaunimo organizacija skatina jaunus žmones įsitraukti į visuomenėje aktualių problemų sprendimą. Tai didžiausia jaunimo organizacija Europoje, orientuota į pilietiškai ir politiškai aktyvų, visuomenišką ir žingeidų 16-29 m. jaunimą.

Savanoriškai veikiančių jaunuolių sukurta erdvė, skirta nepriklausomam mąstymui ir politiniams debatams, tarpkultūriniam dialogui ir idėjų mainams tarp jaunų žmonių iš visos Europos. EYP tarptautinės organizacijos globėjai: Europos tarybos generalinis sekretorius Thorbjørn Jagland, Europos komisijos prezidentas Jose Manuel Barroso, Europos parlamento prezidentas Martin Schulz, Europos komisijos viceprezidentai Maroš Šefčovič bei Neelie Kroes. Europos Jaunimo Parlamento organizacija siekia sukurti forumą, kuriame jauni žmonės iš Europos galėtų laisvai reikšti savo nuomonę ir, svarbiausia, būti išgirsti.

Europos Jaunimo Parlamento Lietuvoje 3-ioji Regioninė Sesijoja Kaune – nepaskutinis EYP organizuojamas renginys. EYP noriai bendradarbiauja su kitomis organizacijomis bei dėkoja už jų paramą.