Remiantis viešosios nuomonės apklausų rezultatais, už griežtesnę imigracijos reglamentavimo tvarką ir išstojimą iš ES pasisakanti JK Nepriklausomybės partija gali gauti daugiausiai rinkėjų balsų per kitą mėnesį įvyksiančius ES rinkimus, o tai reikštų, kad D. Camerono vadovaujama Konservatorių partija atsidurtų tik trečioje vietoje, tuo tarpu opozicinė Leiboristų partija – antroje.

Dėl euroskeptiškų politinių pažiūrų daromo spaudimo Konservatorių partijos viduje bei augančio Nepriklausomybės partijos populiarumo, D. Cameronas pažadėjo iš naujo derėtis dėl JK ryšių su ES bei iki 2017 m. pabaigos surengti šalyje referendumą dėl narystės ES, jei jo vadovaujama partija laimės ateinančiais metais įvyksiančius JK rinkimus.

„Pažvelgęs į kitas partijas suprantu, kad tai – dvi ekstremistų stovyklos“, - balandžio 9 d. sakydamas kalbą Konservatorių partijos ES rinkiminės kampanijos pradžios proga pareiškė D. Cameronas.

„Vieni jų tikina mylintys ES, tuo tarpu kiti teigia jos nekenčiantys“, - tikino D. Cameronas. „Vieni nori, kad viskas liktų taip, kaip buvo iki šiol, kiti siūlo išstoti iš ES“, - pridūrė jis.