Kaip praneša DW, pusė apklausoje dalyvavusių Vokietijos gyventojų pasisako prieš tai, kad NATO didintų savo pajėgas Rusijos pasienyje dėl įvykių Kryme ir Rytų Ukrainoje. Tačiau 42 proc. vokiečių mano, kad NATO pajėgų didinimas būtų teisingas sprendimas. Šią viešosios nuomonės apklausą balandžio 3 – 4 d. atliko sociologinių tyrimų institutas „Forsa“. Apklausos rezultatai buvo paskelbti balandžio 9 d. Apklausoje dalyvavo 1 001 Vokietijos gyventojas.

Remiantis gautais duomenimis, už NATO pajėgų didinimą Rytų Europoje pasisakė jauni respondentai ir Žalių partijos, kuri žinoma dėl pacifistinio požiūrio, rėmėjai. Prieš NATO pajėgų didinimą pasisakė daugiausiai rytinės Vokietijos dalies gyventojai.

Trys ketvirtadaliai apklaustųjų pasisako prieš NATO karinius veiksmus Ukrainoje

apklausos duomenimis, 16 proc. vokiečių pasisako už NATO karinius veiksmus, jei Rusija įvestų kariuomenę į rytinius Ukrainos regionus. Daugiau nei trys ketvirtadaliai (77 proc.) apklaustųjų nepalaiko šio galimo NATO veiksmų plano.

Apklaustųjų nuomonės dėl galimo Europos karinės sąjungos sukūrimo be JAV dalyvavimo išsiskyrė. Mažiau nei pusė apklaustųjų (43 proc.) šią idėją palaiko, tačiau tik šiek tiek daugiau respondentų (45 proc.) mano, kad pakanka jau egzistuojančios NATO, todėl nemato būtinybės steigti Europos šalis vienijančią karinę sąjungą.