Debatų dalyviai kalbėjo apie Lietuvos galimybes išstoti iš ES, vis didėjančią agresiją iš kaimyninės Rusijos ir tai, kuo Lietuva galėtų prisidėti prie Europos baimių sumažinimo. Diskusijai įsibėgėjus, debatų formatas šiek tiek nukrypo į šoną, kai vienas iš studentų uždavė klausimą konkrečiai euroaparlamentarui Z. Balčyčiui.

“Jūs kandidatuojate į dvi pozicijas – Europos Parlamentą ir į prezidentus, kaip žinia, negalėsite šių dviejų pozicijų užimti, buvimas kiekviename sąraše suteikia jums tam tikrų privilegijų, pavyzdžiui, nemokamą laiką Lietuvos televizijoje, ar jūs tokiu būdu bandote įgyti tam tikrą pranašumą prieš kitus kandidatus, ar tai yra jūsų neapsisprendimas kaip studento, kuris stoja į aukštąsias mokyklas ir rašo apie keturias vietas?“ - teiravosi jis ir per salę nuaidėjo audringi plojimai.

Vaizdo įraše galite pamatyti, ką į šį klausimą atsakė Z. Balčytis.

Z. Balčyčiui bekalbant į jo pasisakymą sureagavo Laima Andrikienė, kuri pakankamai griežtai pasmerkė jo apsisprendimą kandidatuoti per dvi kėdes.

„Zigmantai, aš nesuprantu ir nepateisinu Jūsų šitokio elgesio“, - pasakė ji ir auditorijoje vėl pasigirdo plojimai.

Anot jos, salėje yra ne vienas Lietuvos Respublikos pilietis, kuris pastaruosius trejus metus gyvena Lietuvoje, turi 40 metų ir gali kandidatuoti į prezidentus, bet to nedaro.

„Manau, kiekvienas sau kelia klausimą – ką aš mūsų valstybei padarysiu. Kaip aš ją patrauksiu į priekį. Kaip drįsti kandidatuoti be šitokio supratimo? Ir kai aš girdžiu jus sakantį, „Aš žinau, kaip išlošti rinkimus“, išlošti, kaip kortų žaidime...“, - į kolegos sąžinę apeliavo ji.

Z. Balčyčio elgesį ji pavadino politiniu oportunizmu. Savo ruožtu,kandidatas į prezidentus išdėstė savus argumentus į šiuos politikės pareiškimus.