M.A.M.Martinezas pirmadienį Seime EP parlamentų pirmininkų konferencijoje perskaitė kalbą, kurią parengė kartu su Europos Parlamento pirmininku Martinu Schulzu.

„Išsakomas susirūpinimas dėl artėjančių ES rinkimų, kad galbūt juose rinkėjų aktyvumas gali būti labai menkas ir tas rinkėjų aktyvumo nebuvimas kelia labai daug klausimų dėl ES demokratinės tapatybės, ir tai nemenkas paradoksas, tuo pat metu daugelis sako, kad šie rinkimai labai svarbūs, dabar teigiama, kad naujoji karta geriausiai išsilavinusi, kokia tik buvo mūsų istorija, ir suprantame , kad ne visi piliečiai pasinaudos teise balsuoti“, - sako kalboje sakė EP vicepirmininkas.

„Turime paklausti savęs, kodėl? Taip, jaučiame tam tikrą neužtikrintumą Europoje, bet Europoje vyksta ir procesas, kurį mūsų žmonės pavadino solidarumo stokojančiu procesu, jei solidarumo ES nepakanka, negalime tikėtis, kad mūsų piliečiai tikės tuo solidarumu, jei jie jo akivaizdžiai nemato“, - kalbėjo M.A.M.Martinezas.

Kalbėdamas apie EP ir nacionalinių parlamentų santykį vicepirmininkas tvirtino, jog jie nėra konkurentai, o partneriai, kurie stengiasi užtikrinti demokratiškesnę ir teisingesnę Europą.

„Kyla diskusijų, kaip toliau didinti nacionalinių parlamentų vaidmenį ES teisėkūros procese, aš tikrai sveikinu tokias diskusijas“, - pažymėjo EP atstovas. Jis tvirtino, jog Europoje ir toliau reikia esminių pokyčių siekiant išvengti tolimesnių krizių, taip pat - sprendžiant krizės padarinius.

Ji pažymėjo, kad prieš šešerius metus ištikusi ekonominė krizė „supurtė Europos ekonominius pagrindus, nuvertė keletą Vyriausybių, žmones įmetė ir skurdo ir nedarbo duobę, todėl ES turėjo imtis tvirtesnių veiksmų“.