Kaip rašo DW, dėl krizės Ukrainoje Veimaro trikampio valstybės – Vokietija, Prancūzija ir Lenkija – reikalauja ES vykdomos politikos, vykdomos Rytų Europos valstybių atžvilgiu, pakeitimo. Šių trijų valstybių užsienio reikalų ministrų nuomone, Rytų Europos valstybės negali būti verčiamos rinktis tarp ES ir Rusijos.

Bendrame kovo 31 d. pateiktame Vokietijos užsienio reikalų ministro Franko Walterio Steinmeierio, Prancūzijos užsienio reikalų ministro Laurento Fabiuso ir Lenkijos užsienio reikalų ministro Radoslawo Sikorskio pareiškime teigiama, kad Ukrainai, Moldovai, Baltarusijai ir Azerbaidžanui būtina suteikti galimybę glaudžiai bendradarbiauti tiek su Vakarų, tiek ir su Rytų partneriais.

Veimaro trikampio valstybės pripažino, jog buvo padaryta klaida nepakankamai įvertinant Rusijos reakciją į Ukrainos ir ES suartėjimą. Be to, šių trijų valstybių užsienio reikalų ministrai paragino ES panaudoti visus turimus instrumentus tam, kad Ukrainos krizė būtų nuslopinta.

Šios šalys pasisako už solidarumo su sąjungininkais išsaugojimą, bendradarbiavimo su partneriais stiprinimą bei pakartotinę veiksmų Rusijos atžvilgiu peržiūrą.