Vyriausybė priėmė preliminarią ataskaitą, kurioje numatytos tam tikros priemonės tiems ES piliečiams, kurie piktnaudžiauja savo teisėmis, susijusiomis su laisvu judėjimu bloke.

Ataskaitoje numatyta uždrausti nusižengėliams grįžti į Vokietiją tam tikrą laikotarpį, taip pat nustatytas terminas, iki kurio migrantai privalo susirasti šalyje darbą, sustiprinti kriterijai, keliami vaiko pašalpai gauti.

133 puslapių ataskaitą parengė komisija, įsteigta sausio mėnesį tam, kad ištirtų galimą ES migrantų piktnaudžiavimą socialinio aprūpinimo sistema. Galutinė ir konkretesnė ataskaita bus parengta birželį.

"Mes neturėtume užmerkti akių į tai, kad problemos, susijusios su migracija, egzistuoja", - kalbėjo šalies vidaus reikalų ministras Thomas de Maiziere.

Tačiau kartu jis pabrėžė, kad plūstelėjusi imigrantų banga yra "gera žinia" Vokietijos ekonomikai, kuri susiduria su tokiomis problemomis kaip gyventojų senėjimas ir jų skaičiaus mažėjimas.

Pastaraisiais metais rumunų ir bulgarų skaičius Vokietijoje išaugo. 2012 metais Vokietijoje gyveno per 60 tūkst. bulgarų ir 120 tūkst. rumunų.

Berlynas taip pat planuoja sukurti apie 200 mln. eurų fondą, iš kurio lėšų būtų padedama Vokietijos bendruomenėms, kurios labiausiai nukentėjo dėl gausių imigrantų srautų.