„Rusijos Federacijos agresija kelia grėsmę visai pokario sistemai. Situacija Ukrainoje ir toliau lieka kritiška. Reikia tikslinių sankcijų, nukreiptų prieš konkrečius Rusijos pareigūnus, lėmusius šiuos sprendimus“, – teigė L. Linkevičius.

Ministrai sutarė, kad būtina užtikrinti tarptautinių stebėtojų buvimą Ukrainoje siekiant užkirsti kelią tolesniems neramumams. Pasak Lietuvos ministro, šiuo metu siekiama sutarti dėl Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) misijos, bet, jei nepavyks, ES gali pradėti savo misiją.

L. Linkevičius Vokietijos kolegai padėkojo už Vokietijos paramą Lietuvai siekiant 2015 metais įsivesti eurą ir tapti Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) nare.

Ministras Berlyne taip pat susitiko su Federalinės Kanclerės patarėju užsienio ir saugumo politikos klausimais Christophu Heusgenu, Bundestago Užsienio reikalų komiteto pirmininku Norbertu Röttgenu ir Federalinės vyriausybės koordinatoriumi bendradarbiavimui tarp visuomenių su Rusija, Centrine Azija ir Rytų partnerystės šalimis Gernotu Erleriu.

Visuose vizito Vokietijoje metu vykusiuose susitikimuose vyravo platus sutarimas dėl įvykių Ukrainoje vertinimo ir griežtos ES reakcijos būtinumo.

Lietuvos diplomatijos vadovas taip pat dalyvavo Friedricho Eberto fondo surengtoje diskusijoje „Krymas – Europos žemėlapio perbraižymas? – iššūkiai ES“.