Paklaustas, kodėl mažai reiškiasi viešoje erdvėje ir ar nevertėtų parodyti daugiau sveiko agresyvumo, jis tikino, kad svarbiausia rodytis ne televizijos ekranuose.

„Bendrauju su žmonėmis rajonuose ir miestuose tiesiogiai, manau, kad mes turime mažiau kalbėti, o daugiau daryti. Pavyzdžiui, šiandien lankysiuosi Alytuje, rytoj Radviliškyje, poryt Ukmergėje, ir taip kasdien“, - sakė jis.

Skaitytojų susidomėjimo sulaukė kandidato į prezidentus rinkiminė reklama, kurioje jis vaikšto su savo gyvenimo aprašymu. Pasiteiravus, ar nemano, kad ši reklama yra prasta ir jis atrodo kaip vargšas bedarbis, Z. Balčytis nesutiko su šia nuomone. „Aš suprantu LR prezidento atstovavimą valstybei kaip labai atsakingą, svarbų ir sunkų darbą, kuriame reikalinga tam tikra kompetencija, gebėjimai ir vizijos turėjimas.

Į klausimą, kuo jaučiasi geresnis nei dabartinę Lietuvos prezidentę Dalią Grybauskaitę, Z. Balčytis akcentavo aiškios ekonomiškai stiprios, dirbančios ir uždirbančios Lietuvos viziją, kurią jis turi.

„Savo reklaminiuose klipuose kaip tik ir norėjau parodyti, kad pagal savo darbinę patirtį esu pasiruošęs toms pareigoms, ir aš galiu užtikrinti, kad savo pažadus įgyvendinsiu. Po penkerių metų Lietuva bus ekonomiškai stipresnė, saugesnė ir labiau uždirbanti“, - žadėjo europarlamentaras.

Z. Balčytis taip pat teigė neabejojantis, kad antrame ture neteks savo rinkėjų balsų atiduoti kitiems kandidatams: „Antrame ture būsiu aš“.

Argumentuodamas sprendimą, kodėl nusprendė kandidatuoti į Lietuvos prezidento postą ir ar nėra geriau Briuselyje, politikas tikino, kad geriau tik tuo atveju, jei tau, kaip žmogui, to pakanka, nes tai yra patirties kaupykla, atskirų asmeninių santykių ir aukščiausio lygio kontaktų užmezgimo vieta, tačiau tik tiek. Jo teigimu, Briuselyje įgytą patirtį jis išnaudos tapęs prezidentu, kai įgyvendins viziją, kokia Lietuva turi būti po penkerių metų.

Į klausimą, ar per ilgą laiką, praleistą Briuselyje, gaunant solidžią algą, nesijaučia atitrūkęs nuo Lietuvos aktualijų ir paprastų žmonių bėdų, Z. Balčytis atsakė, kad nepaisant darbo Briuselyje, kiekvieną savaitgalį grįždavo į Lietuvą, dalyvavo susitikimuose įvairiuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose ir jautė ir tebejaučia, kuo gyvena paprastas Lietuvos žmogus, ir būtent tai paskatino siekti LR prezidento posto.

Z. Balčytis taip pat apibrėžė savo viziją, kaip planuoja pakelti atlyginimus ir ūkį Lietuvoje.

„Mano pagrindinė idėja yra tokia: norint sustiprinti ekonominę situaciją, turime didinti žmonių pajamas, kad tą padarytume - privalome užtikrinti, kad mūsų valstybėje būtų gaminama daugiau, vadinasi, kuriame daugiau darbo vietų, todėl aš, be visų kitų būtinų sprendimų ekonomikoje, pasisakau už naujas visuomenės ir politikų diskusijas dėl saugios ir skaidrios atominės energetikos vystymo Lietuvoje, kuri užtikrintų mūsų valstybėje didžiulių elektros energijos kiekių gamybą 60 metų į priekį.

Galiu patikinti, kad iki 2030-ųjų metų energijos poreikis padidės ne tik ES, bet ir visame pasaulyje, vadinasi, bet kuri energijos rūšis brangs, ir mes Lietuvoje neturime prarasti unikalaus šanso užimti aktyvią poziciją ES energetinėje politikoje. Pigesnė energija - tai reiškia geresnes sąlygas verslui, daugiau darbo vietų, didesnį lėšų surinkimą į biudžetą, iš kurių mes galėsime padidinti atlyginimus ir švietimo, ir kultūros, ir sveikatos, ir kitose jautriose srityse, be to, galėsime padidinti ir pensijas (ne tik grąžinti nusavintas)“.

Online konferencijos metu neišvengta ir Lietuvai svarbios dujų kainos temos. Europarlamentaras teigė, kad labai svarbu įgyvendinti tris projektus, pagal kuriuos jam dirbant EP Energetikos komitete pavyko suformuoti ir priimti strategiją iki 2020-ųjų metų. Šioje strategijoje numatyti elektros jungties iš Švedijos Baltijos jūros dugnu nutiesimas į Lietuvą, dujų jungties iš Lietuvos į Lenkiją nutiesimas, kuris ateityje užtikrintų galimybę atvirkštiniu būdu gauti dujas iš ES valstybių, tame tarpe ir Vokietijos, ir suskystintų dujų terminalo užbaigimas.

„Atlikome daug namų darbų ir pirmiems dviems projektams yra numatytas didelis finansavimas iš ES lėšų. Pritariu ir deryboms su „Gazprom“ - jei jos būtų sėkmingos Lietuvai, mes žymiai greičiau galėtume užsitikrinti pigesnes dujas, bet tai turi būti susiję su mūsų valstybės pagrindiniais tikslais, nepažeidžiant jos politinių interesų“, - pabrėžė politikas.

Dar viena viešojoje erdvėje nuolat aptarinėjama tema – žemės pardavimas užsieniečiams. Skaitytojo paprašytas išdėstyti savo poziciją šiuo klausimu, Z. Balčytis pabrėžė, kad mūsų žemė turi priklausyti Lietuvos valstybei, o Lietuvos valdžia privalėjo užtikrinti, nustatydama aiškius saugiklius dėl žemės pardavimo, kad ji nebūtų supirkinėjama spekuliaciniais tikslais.

„Mūsų valstybės piliečiai turi teisę išsakyti savo nuomonę per referendumą, parašai surinkti ir jis turi įvykti, tačiau mūsų visų pareiga yra aiškiai ir nemeluojant žmonėms išaiškinti šio referendumo (jeigu jis įvyks) pasekmes, t.y. referendumo rezultatai gali pažeisti stojimo į ES sutarties sąlygas, ir pirmiausia, ką ES gali padaryti - bus sustabdytas tiesioginių išmokų išmokėjimas mūsų žemdirbiams iki tol, kol mes nepakeisime savo sprendimo, arba nesusiderėsime su kitomis likusiomis 27 ES valstybėmis, kad Lietuvos sutartis būtų pakeista. Reiškia, kad visą šį laikotarpį mūsų valstybėje auginti bet kurią žemės ūkio produkciją neapsimokės (nes negausime tiesioginių išmokų), vadinasi, kaip ir mėsa, taip ir kita žemės ūkio produkcija (pienas, bulvės ir kiti) aprūpins kiti - mūsų kaimynai Latvija ir Lenkija, kurie tas išmokas gaus“, - paaiškino konferencijos dalyvis.