Kaip teigiama www.politico.com internetinėje svetainėje, pagrindinė tokio Rusijos elgesio priežastis elementari – Rusija nebijo Europos, nes žino, jog jai labai reikalingi purvini Rusijos pinigai.

Rusijos valdžia jau ne pirmus metus perka Europą. Valdžios atstovams priklauso ištaigingos vilos ir apartamentai Londono Vest Ende ir Prancūzijos Žydrajame krante. [...] Jų pinigai saugomi Austrijos ir Jungtinės Karalystės (JK) bankuose. [...] Pakaktų pradėti tyrimus dėl pinigų plovimo bei uždrausti Europos Sąjungos (ES) vizų išdavimą tam, kad šie asmenys netektų savo turtų. Tačiau šie asmenys puikiai žino, kad ES neskuba priimti ką nors panašaus į taip vadinamąjį JAV Magnickio įstatymą, kuriuo buvo uždraustas keleto valstybės tarnautojų iš Rusijos įvažiavimas į JAV.

Magnickio įstatymas JAV buvo priimtas 2012 m. pabaigoje tam, kad būtų nubausti Rusijos oficialūs asmenys, įtariami prisidėję prie advokato Sergejaus Magnickio žūties. S. Magnickis pranešė teisėsaugos institucijoms apie 230 mln. JAV dolerių (beveik 577 mln. litų) siekiantį sukčiavimą. Nuo šio sukčiavimo nukentėjo JAV verslininko Billo Browderio investicinis fondas. Nuo to laiko jis inicijavo kampaniją tam, kad būtų atkurta teisybė. Priėmus šį įstatymą JAV ir Rusijos santykiai ženkliai pašlijo.

„Anksčiau tradiciniu teisėsaugos ginklu tapdavo siekis, kad šalių vyriausybės nenoriai aptartų įvairius neteisėtus veiksmus, o tai iš esmės nebuvo efektyvu. Šiandieną bandome siekti, kad šalių vyriausybės stabdytų vizų išdavimą ir įšaldytų lėšas, nes tai turėtų iš tiesų poveikio. [...] Šie asmenys Rusijoje daro nusikaltimus, tačiau Prancūzijoje, Italijoje, JK ir Šveicarijoje jie nekliudomai saugo savo lėšas. Jei tam būtų užkirstas kelias, šiems asmenims tektų iš esmės keisti savo gyvenimą“, - taip savo interviu praėjusiais metais kalbėjo B. Browderis.

Nuo to laiko, kai JAV buvo priimtas Magnickio įstatymas, B. Browderis mėgina siekti, jog ES būtų priimti panašūs teisės aktai. Tam tikslui jis rengia susitikimus su Prancūzijos ir kitų ES šalių narių parlamentų nariais, tačiau kol kas šie susitikimai bevaisiai.