Vasario 12 d. išplatintame dokumente pateikiamas piratinį turinį platinančių internetinių svetainių sąrašas. Šių svetainių vykdoma veikla kenkia svarbiems JAV pranašumams kūrybiškumo ir inovacijų srityse, o tai daro žalą JAV dirbantiems gyventojams dėl šių svetainių veiklos masto ir populiarumo.

Kaip praneša „Euobserver“, į šį ES registruotų pavojingų internetinių svetainių sąrašą įeina baixedetudo.net (Švedija), darkwarez.pl (Lenkija), mp3skull.com (Jungtinė Karalystė), putlocker.com (Jungtinė Karalystė), rapidshare.com (Čekija), seriesyonkis.com (Ispanija), thepiratebay.se (Švedija), uploaded.net (Nyderlandai), wawa-mania.ec (Prancūzija) ir zamunda.net (Bulgarija).

Pateiktame dokumente nurodoma, kad svetainė torrentz.eu registruota Kanadoje arba Suomijoje, o rapidgator.net, kaip teigiama, persikėlė iš JK į Rusiją. Ši valstybė taip pat įvardijama kaip svetainių rutracker.org ir vkontakte.com registracijos vieta. Ukrainoje registruotos prastai apgarsėjusios internetinės svetainės ex.ua ir extratorrent.cc .

Likusi prastai pagarsėjusių svetainių dalis registruota Antigvoje, Barbudoje, Kanadoje, Kinijoje ir Vietname.

Šių svetainių veikla daugiausiai susijusi su filmų, televizijos šou, muzikos ir kompiuterinių žaidimų, kurie paprastai yra sukurti JAV, platinimu.

Šiame dokumente Kinija įvardijama kaip pagrindinė internetinės prekybos klastotėmis valstybė. Daugiausiai šioje šalyje registruotose svetainėse prekiaujama padirbtais medikamentais, kurie kelia pavojų vartotojų sveikatai.

Šiame dokumente teigiama, jog didėja piratinio turinio populiarumas tarp vartotojų, kurie kitose srityse nėra linkę pažeisti įstatymus
Internetinė svetainė torrentz.eu patenka į lankomiausių svetainių pasaulyje160-uką, o rutracker.org patenka į pasaulio lankomiausių 240-uką.

Kol kas nėra aišku, kokios įtakos šis dokumentas turės intelektualinės nuosavybės ginčams.

Bausmės, taikomos valstybių, kuriose šios svetainės registruotos, autorinių teisių pažeidėjams šiuo metu svyruoja nuo įkalinimo iki milijoninių baudų.