Nutekintas pokalbio įrašas buvo padarytas sausio 26 d., kai dėl Ukrainą apėmusios proeuropietiškų protestų bangos buvo svarstoma galimybė performuoti šios valstybės vyriausybę.

Kaip praneša „Euractiv“, įrašytame pokalbyje V. Nuland ir G. R. Pyattas kalba apie galimas Ukrainos opozicijos lyderių kandidatūras formuojant naująją Ukrainos vyriausybę.

Įraše girdisi, kaip V. Nuland necenzūriniais žodžiais kalba apie ES, o G. R. Pyattas jai pritaria.

Nors įrašo autentiškumas negali būti patvirtintas, V. Nuland atsiprašymas liudija apie jo tikrumą.

Įraše girdėti, kaip V. Nuland teigia nemananti, jog vienas iš Ukrainos opozicijos lyderių Vitalijus Klyčko turėtų patekti į Ukrainos vyriausybę. Kitą opozicijos lyderį Arsenijų Jaceniuką ji vadina Jace ir teigia, kad jis yra vyrukas, tinkamas užimti Ukrainos ministro pirmininko postą. Tuo tarpu V. Klyčko turėtų būti pavesta išlaikyti opozicijos vientisumą, nes dirbti A. Jaceniuko vadovaujamoje vyriausybėje jam bet kuriuo atveju nepavyktų.

Kaip praneša „Euobserver“, V. Nuland ir G. R. Pyattas apsikeitė abejonėmis dėl trečiojo Ukrainos opozicijos lyderio Olego Tiagnyboko, kuris vadovauja nacionalistinei partijai „Svoboda“. G. R. Pyattas patarė V. Nuland nekalbėti su visais Ukrainos opozicijos lyderiais, o tik su V. Klyčko.

Taip pat V.Nuland paminėjo Nyderlandų diplomatą Robertą Serry, kurį Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius Ban Ki-moonas paskyrė savo atstovu sprendžiant Ukrainos krizę.

„Manau, tai padės sutvarkyti šį reikalą, šaunu, kad JT prie to prisidės, o ES tegul eina velniop (angl. f**k the EU)“, - sakė V. Nuland. „Būtent“, - pritarė G. R. Pyattas.

Savo ruožtu, JAV mėgina nutekinto garso įrašo turinį paleisti juokais bei kaltina Rusiją prisidėjus prieš šios medžiagos paviešinimo.

„Visi puikiai pažįstame Viktoriją. Turbūt žinote, kad, kai jai buvo 23-eji, ji aštuonis mėnesius praleido rusų laive, kur turbūt puikiai išmoko [...] keiksmažodžių [...]“, - vasario 6 d. kalbėdama apie nutekintą įrašą juokavo JAV valstybės sekretorė Jen Psaki.