„Buvo įsilaužta ir į mano svetainę, nežinau, kas tai padarė. Galbūt tai tik sutapimas, tačiau gali būti ir kitaip“, - Strasbūre kalbėjo U. Lunacek.

Kaip praneša „Euobserver“, nuo praėjusios savaitės U. Lunacek internetinėje svetainėje atsirado didžiulis užrašas, įspėjantis, kad lankymasis šioje svetainėje gali pakenkti kompiuteriui.

U. Lunacek atstovai patikino, kad daroma viskas tam, kad būtų atnaujintas sklandus svetainės darbas. Jie įtaria, kad į svetainę įsilaužė ultrakonservatyvių politinių pažiūrų grupės.

„Nesitikėjau tokio pasipriešinimo šiam dokumentui, kuriame iš esmės kalbama apie žmonių teisę mylėti ir gyventi nejaučiant baimės“, - sakė U. Lunacek.

EP nariai patvirtino šį dokumentą. Vasario 4 d. 394 europarlamentarams balsavus už šį dokumentą, buvo priimta rezoliucija
176 EP nariai iš dešiniųjų politinių pažiūrų grupių balsavo prieš šio dokumento priėmimą, argumentuodami savo poziciją tuo, kad ES neturėtų kištis į su šeima susijusius reikalus.

Jau daug kartų buvo bandoma parengti teisės aktą dėl skirtingos seksualinės orientacijos ir skirtingų lyčių asmenų lygybės, tačiau tai pirmasis kartas, kai buvo priimta rezoliucija.

Neigiama reakcija, kurios sulaukė U. Lunacek iniciatyva, nėra išskirtinė.

Socialdemokratų partijai priklausanti EP narė iš Portugalijos Edite Estrela gavo daugiau nei 200 tūkst. elektroninių laiškų, kurių autoriai pasisakė prieš praėjusių metų gruodžio mėn. paskelbtą ataskaitą dėl moterų seksualinių ir reprodukcinių teisių.
Šios ataskaitos EP neparėmė.

Tačiau tiek U. Lunacek, tiek E. Estrela atstovai pareikė, kad elektroninės kampanijos prieš abi europarlamentares buvo surengtos tų pačių asmenų.

„Šią labai agresyvią kampaniją surengė ES ultrakonservatyvių pažiūrų judėjimai“ , - patikino E. Estrela.

U. Lunacek padėjėja teigė, kad vienu metu jie gaudavo apie 18 tokio pobūdžio elektroninių laiškų per minutę.

Vienas iš tokių laiškų siuntėjų – tai judėjimas „Citizen Go“, kurį įkūrė Hazte’as Oiras – vienas iš pagrindinių šios Madride įsikūrusios tarptautinės opozicinės organizacijos lyderių.

Yra sukurta internetinė platforma, skirta paremti peticijas prieš abortus, tos pačios lyties atstovų santuokas bei pagalbines reprodukcines technologijas.

Šis projektas turi ryšių su prieš abortus pasisakančiomis nevyriausybinėmis organizacijomis, tokiomis kaip Italijoje įsikūrusi „Novae Terrae“, Briuselyje įsikūrusi „European Dignity Watch“, Austrijoje įsikūrusi „Observatory Against Christianophobia“ bei JAV įsikūrusi „Actright.com“.

Tiek U. Lunacek, tiek ir E. Estrela gavo elektroninius laiškus iš šių organizacijų.

Vokietijos internetinė platforma „EUcheck.org“, priklausanti organizacijai „Zivile Koalition“, taip pat imasi iniciatyvos ir vykdo kampanijas, skirtas remti dešiniųjų populistines bei ultrakonservatyvias idėjas.

Tuo tarpu bažnyčios paramą užsitikrinusi aktyvistų grupė „In the Name of the Family“ praėjusią vasarą surinko beveik 700 tūkst. parašų, siekdama referendumo tam, kad santuokos sąvoka Kroatijoje būtų apibrėžta kaip sąjunga tarp vyro ir moters.

Jauniausia ES šalis narė praėjusių metų gruodžio mėn. surengtame viešame referendume atmetė santuokų tarp tos pačios lyties atstovų įteisinimo siūlymą.

Prancūzijoje taip vadinama „Manif Pour Tous“ grupė praėjusiais metais surengė daugybę žmonių subūrusius mitingus prieš tos pačios lyties asmenų santuokas.

Praėjusią savaitę pradinių mokyklų moksleiviai dalyvavo protesto akcijoje, surengtoje prieš homoseksualų poras viešose Prancūzijos mokyklose.

Juriso Lavrikovo iš „Ilga-Europe“ – ES organizacijos, kovojančios už LGBTI bendruomenei priklausančių asmenų teises, teigimu, tokių kampanijų rengėjai naudoja klaidinančią informaciją bei įbauginimo taktiką.

Jis atkreipė dėmesį, kad Prancūzijos ultradešiniųjų lyderė Marine le Pen vasario 3 d. surengtuose televizijos debatuose, kurie buvo transliuojami per „France2“ televizijos kanalą, vartojo terminus, panašius į U. Lunacek Direktyvą.

„Ji visiškai neteisingai pateikė informaciją, apie ką šis dokumentas“, - patikino J. Lavrikovas.