Ypatingai nepalankios oro sąlygos susiklostė pirmosiomis vasario mėnesio dienomis iš karto kelėtoje Europos regionų. Sniego pusnys, potvyniai ir didžiulės bangos jūros pakrantėse sukėlė didėlių problemų daugelio Europos valstybių gyventojams. Oro sąlygos jau nusinešė keleto europiečių gyvybes. Kaip praneša DW, ypatingai stipriai nuo oro sąlygų nukentėjo Italija, Ispanija, Serbija, Slovėnija, Austrija ir Šveicarija.

Nesiliaujančios liūtys Italijoje sukėlė didžiulius potvynius, dėl kurių vasario 2 d. žuvo trys žmonės. Tarp stichijos aukų – septynerių metų vaikas. Be to, Bergamo miesto gyventojams teko gelbėtis nuo nuošliaužos, o Romoje dėl prastų oro sąlygų dviem dienoms buvo uždarytos mokyklos. Ispanijoje milžiniškos bangos stipriai apgadino turistinę infrastruktūrą. Kurortiniame Luarkos miestelyje šiaurinėje šalies dalyje dešimt metrų siekiančios bangos sugriovė jūros muziejų, kuriame buvo saugojama unikali milžiniškų kalmarų kolekcija. Šiai įstaigai padaryto nuostolio suma – daugiau nei du milijonai eurų (6,91 mln. litų). Pajūryje įsikūrusio San Sebastiano miesto gatvėse vandens lygis pasiekė 1,5 metro. Žvejybiniame Bermėjo uoste bangos iš dalies sugriovė prieplauką, nuskendo trys laivai.

Stiprios pūgos sukėlė nemažai nepatogumų Serbijoje ir Slovėnijoje. Daugiau nei 400 žmonių Serbijoje buvo užpustyti savo automobiliuose. Jiems į pagalbą skubėjo karių pajėgos. Jie gelbėjo asmenis, papuolusius į sniego pinkles, pasitelkę tankus ir sraigtasparnius. Tokio sniego kiekio šioje šalyje nebuvo jau 50 metų. Slovėnijoje dėl krušos 90 tūkst. šios šalies gyventojų liko be elektros energijos.

Dėl generatorių veikimo trikdžių šalies vyriausybė paprašė pagalbos kaimyninių šalių Italijos ir Kroatijos, nes Slovėnija neturi galimybių suremontuoti tokią techniką. Šveicarijos ir Austrijos kalnų regionuose kilo sniego griūčių pavojus. Dėl sniego lavinos Austrijos Alpėse jau žuvo vienas žmogus. Kovai su stichija buvo skirtos tūkstantinės karių pajėgos. Šveicarijoje dėl prastų oro sąlygų buvo stipriai sutrikdytas traukinių judėjimo tvarkaraštis.