Kaip praneša oficialus Vokietijos vyriausybės atstovas Steffenas Seibertas, į V. Putiną A. Merkel kreipėsi ragindama jį savo ruožtu siekti konstruktyvaus į rezultatą orientuoto dialogo tarp Ukrainos vyriausybės ir opozicijos.

Be to, politikai iškėlė sau tikslą sukurti vieningą ekonominę erdvę tarp Atlanto ir Ramiojo vandenynų.

Kaip praneša „Frankfurter Allgemeine Zeitung“, A. Merkel pagyrė V. Janukovyčių dėl opozicijos atstovus papiktinusių įstatymų panaikinimo bei dėl to, kad šalies valdžia nevengia derybų su gyventojais, metusiais jam iššūkį. A. Merkel atkreipė dėmesį į dialogo tęsimo bei kiek įmanoma greito susitarimų įvykdymo svarbą, taip pat buvo kalbama apie sulaikytų demonstrantų paleidimą, šiame procese A. Merkel pasiūlė savo tarpininkavimą.

Europos Sąjungos (ES) užsienio politikos vadovė Catherine Ashton šiuo metu yra atvykusi su oficialiu vizitu į Kijevą. Po susitikimo su Ukrainos prezidentu Viktoru Janukovyčiumi ji atmetė galimybę taikyti sankcijas, nukreiptas prieš prorusišką Ukrainos vyriausybę. C. Ashton pareikalavo padaryti galą prievartai ir gąsdinimui bei pradėti tikrą dialogą.

Buvęs Ukrainos prezidentas Leonidas Kravčiukas sausio 29 d. dalyvavo Ukrainos Aukščiausiosios Rados posėdyje. Jo teigimu, šalis šiuo metu atsidūrusi ant pilietinio karo slenksčio, o sukilimas, jo nuomone, jau įvykęs faktas. Atsižvelgiant į susiklosčiusią situaciją, L. Kravčiukas paragino elgtis labai atsakingai.