Ukrainos vyriausybė ketina sugriežtinti ES šalių narių, JAV ir Kanados piliečių įvažiavimo į Ukrainą tvarką. Kaip rašo DW, šių šalių piliečiai turės sumokėti už įvažiavimą į Ukrainos teritoriją.

Tam, kad nebūtų pažeistas susitarimas dėl vizų režimo supaprastinimo, nuspręsta iš ES šalių narių, JAV ir Kanados piliečių rinkti ne vizos mokestį, o apmokėjimą už asmeninių duomenų įtraukimą į tam tikrą registrą, kertant Ukrainos pasienį. Kitų valstybių, su kuriomis Ukraina yra pasirašiusi susitarimus dėl bevizio režimo, piliečiams naujoji tvarka taikoma nebus. 2005 m. Ukrainos prezidentas Viktoras Juščenka patvirtino bevizio režimo taikymą ES šalių narių, JAV, Kanados ir kitų valstybių piliečiams.

Internetinių svetainių blokavimas

Taip pat pranešama, kad Ukrainos ministrų kabinetas nustatė naują internetinių svetainių blokavimo tvarką. Draudžiamos informacijos sąrašą sudarys 15 punktų, tarp kurių ekstremistinio pobūdžio informacija, šmeižtas, autorines teises pažeidžianti informacija, konfidenciali informacija apie fizinius asmenis (įskaitant teisėsaugos institucijų darbuotojus bei teisėjus).

Internetinių svetainių blokavimo tvarka nustatyta tam, kad būtų užtikrintas praktinis įstatymo dėl telekomunikacijų taikymas. Šis įstatymas buvo priimtas Aukščiausioje Radoje šių metų sausio 16 d. Kada tiksliai naujoji tvarka bus pradėta taikyti, kol kas dar nėra žinoma.