Kaip rašo www.euractiv.com, EP socialistų ir demokratų pažangusis aljansas per 2009 m. įvykusius EP rinkimus atsidūrė antroje pagal surinktų rinkėjų balsų skaičių vietoje, geresnį rezultatą pasiekė tik Europos liaudies partija (EPP).

Tačiau šių metų gegužės mėn. vyksiančiuose rinkimuose socialdemokratai tikisi atsidurti pirmoje vietoje.

Visoje Europos Sąjungoje (ES) vykstančios viešosios nuomonės apklausos rodo, kad šį kartą socialdemokratai turi didelių šansų laimėti daugiausiai vietų EP. Vokietijos SPD partija – tai labiausiai ES palaikanti Vokietijos politinė partija. Nors ši partija pastaruosius ketverius metus buvo opozicijoje, ji balsavo už euro zonos gelbėjimui skirtas priemones aktyviau nei Vokietijos kanclerės Angelos Merkel tuometinei centro dešiniųjų koalicijai priklausę Vokietijos parlamento nariai.

M. Schulzas negaili kritikos Europos centriniam bankui (ECB), teigdamas, kad jis turėtų daryti daugiau tam, kad paskatintų bankus remti ES ekonomiką. „Nėra teisinga, kad bankai gali skolintis pinigus iš ECB su 0,25 proc. palūkanomis, o po to neskuba investuoti šių pinigų į tikrąją ekonomiką“, - įsitikinęs M. Schulzas.