Jis domėjosi dabartine Rusijos įstatimdavystės padėtimi, oficialiu nevyriausybinių organizacijų statusu bei tradicinių lyčių santykių propaganda.

Visų pirma, V. Landsbergis teiravosi, ar nevyriausybinės organizacijos, dirbančios Rusijos vyriausybei ir jos finansuojamos, yra įstatymo įpareigotos registruotis kaip "vidaus agentai".

„Jeigu ne, tai gal Dūmoje yra iniciatyvų užpildyti šią spragą, ir kodėl tąsyk mes negaunam informacijos apie šias įstatymų leidybos pastangas?“

Norėdamas daugiau sužinoti apie "Rusijos įstatymus", politikas klausė, ar pagal dabartinę padėtį Rusijos įstatymdavystėje yra nustatyta kokybinė atskirtis tarp Rusijos įstatymų, kurie buvo tinkamai parengti parlamente, ir tų Kremliaus įstatymų, kurie totaliai parengiami ten, o Dūmoje tik automatiškai štampuojami.

„Būtent tai dabar matome Ukrainoje, kur žmonės mušami ir nušaunami šviežiausio įstatymo vardu, priimto be tinkamos parlamentinės procedūros. Ar sakysime, kad visa tai daroma pagal Ukrainos įstatymą? Einam ir paklauskim ukrainiečių apie "jų" įstatymą...“, - svarstė V. Landsbergis.

Pabaigai EP narys ironiškai pasiteiravo apie lyčių santykių propagandą: „Ką galėtume sužinoti apie tradicinių lytinių santykių propagandą Rusijoje, pavyzdžiui, kai žmonos reguliariai mušamos tuo tradiciškai patvirtinant, kad jos tikrai mylimos? Ar šis lyčių santykių tipas yra teisingai skatinamas žiniasklaidoje, ar, deja, patiria diskriminaciją?“

Rusijos ambasados atstovas K. Dolgovas užtikrino, kad nepaisant naujos įstatyminės prievolės organizacijoms, kurios gauna paramos iš užsienio, registruotis kaip agentams, Rusijoje nėra vidaus arba vyriausybinių agentų, todėl registruotis ir nereikia.

"Memorialo" atstovas K. Korotejevas patvirtino, kad jie su dideliu nerimu seka "Rusijos represinių įstatymų eksportą į Ukrainą".