Bendruomenių ministras Ericas Picklesas parlamente paskelbė, kad „smulkmeniškas“ ES biurokratizmas, pagal kurį ant visų vyriausybinių pastatų turi plevėsuoti Bendrijos vėliavos, buvo panaikintas.

„Praėjusi leiboristų vyriausybė pasirašė smulkmenišką ES taisyklę, pagal kurią mano ir kiti vyriausybės departamentai buvo priversti prie mūsų pastatų iškelti Europos vėliavas“, - sakė jis.

„Šiandien galiu paskelbti, kad mes iš naujo dėl to derėjomės. Žengiant į priekį, šio apsunkinančio įstatymo iškelti ES vėliavą nebėra, - tęsė jis. - Šis žingsnelis rodo, kad mūsų šalis gali ir turėtų reikalauti grąžinti įgaliojimus iš Briuselio“.

Tačiau Europos Komisija atkirto, kad tai, visų pirma, niekada nebuvo įstatymas.

„Mūsų lanksti prieiga dėl to, kaip pareigūnai, kurie padeda tvarkyti Europos lėšas, informuoja visuomenę apie tai, ką daro“, - sakė Komisijos atstovė regionų politikai Shirin Wheeler.

„Paliekame šalims narėms spręsti, kaip jos nori rodyti šį Europos simbolį. Nesame pernelyg dogmatiški dėl to, kaip tai daroma, tiks ir lipdukas ant durų“, - paaiškino ji.

Britų ministras pirmininkas Davidas Cameronas pažadėjo iš naujo derėtis dėl šalies narystės ES iki referendumo šiuo klausimu, kuris turi įvykti iki 2017 metų, bet dar neišdėstė savo reikalavimų.