Kaip rašo „The Parliament“, į prioritetines Graikijos pirmininkavimo sritis įeina Europos ekonominės ir pinigų sąjungos (EPS) bei euro gilinimas, Bankų sąjungos skatinimas, imigrantų srautų valdymas ir su laivybos sektoriumi susiję teisės aktai.

Šios temos labai reikšmingos milijonų neturinčių darbo asmenų gyvenimui, nepilnu etatu dirbantiems bei socialinę atskirtį patiriantiems asmenims. Neoliberalios jėgos, dominuojančios ES institucijose, siekia sustiprinti ekonominius ir politinius euro zonos pamatus bei sukurti Bankų sąjungą tam, kad ir toliau būtų taikomos griežtos taupymo priemonės, padidinta ES valstybių narių ekonominės politikos kontrolė bei galiausiai apribotos demokratinės procedūros valstybiniu ir europiniu mastu, siekiant gauti naudos finansiniam sektoriui.

Jau matėme, kaip griežtos taupymo priemonės bei europinio bendradarbiavimo didinimas paveikė Graikiją, Airiją, Portugaliją, Ispaniją ir Italiją. Šiose valstybėse buvo karpomos pensijos, vykdoma didelio masto privatizacija viešajame sektoriuje, o taip pat jas apėmė precedento neturinti depresija bei žaibiškai kylantis nedarbo lygis. Tūkstančiai smulkaus ir vidutinio verslo įmonių kiekvieną savaitę skelbia bankrotą, o finansų rinkos ES pietuose slopinamos, jau nekalbant apie ypatingai žemas Europos centrinio banko (ECB) šioms valstybėms nustatytas palūkanų normas.

Susidariusi neoliberalumo situacija ir griežtų taupymo priemonių dominavimas tampa nepakeliama našta europiečiams. ES taikomos griežtos taupymo priemonės skirtos tam, kad turtingieji pralobtų dar labiau, tuo tarpu skurstantieji ir toliau skurstų. Europiečiai daugiau nepakels griežtų taupymo priemonių, atlyginimų karpymų bei nesąžiningų mokesčių naštos.