Šio klausimo įtraukimas į Europos Parlamento plenarinės sesijos darbotvarkę buvo sukėlęs nerimo ir neteisingų interpretacijų Lietuvoje ir visoje Europoje neva tokiu būdu, pasiūlius Socialistų ir demokratų frakcijai, kurios narė yra portugalė  Edita Estrela, pastangomis į EP darbotvarkę bandoma sugrąžinti taip vadinamą Estrelos rezoliuciją, kurią EP dauguma atmetė praėjusių metų gruodžio mėnesį, priimdama alternatyvią, Europos liaudies partijos frakcijos priimtą rezoliuciją tuo pačiu klausimu.
 
Europos Komisijos pozicija šiandien buvo vienareikšmė: Europos Komisija remia Europos Parlamento poziciją, išreikštą 2013 m. gruodį priimtoje rezoliucijoje, kad „lytinės ir reprodukcinės sveikatos ir teisių, taip pat lytinio švietimo mokyklose politikos formavimas ir įgyvendinimas patenka į valstybių narių kompetencijos sritį”, o Europos Sąjungos dalyvavimas apribojamas valstybių narių gerosios patirties sklaida.
 
„Pagrindo nerimui nėra, nes jokio naujo dokumento ar rezoliucijos projekto šia tema Europos Parlamente nėra“, – sakė Lietuvos europarlamentarė, parlamentinės ANIMA (Siela) grupės narė L. Andrikienė.