Kaip rašo „Euobserver“, sausio 12 d. paviešintame laiške 95 iš 225 Konservatorių partijai priklausančių JK parlamento narių pareiškė, kad Bendruomenių rūmams turėtų būti suteikta teisė blokuoti naujuosius ES teisės aktus bei atšaukti jau egzistuojančias taisykles, kenkiančias nacionaliniams D. Britanijos interesams.

Šį siūlymą netrukus atmetė JK ministrai. „Nemanau, kad būtų realistiška tikėtis, jog vienos šalies parlamentas galėtų vetuoti ES teisės aktus“, - patikino JK teisingumo ministras Chrisas Graylingas.
„Mums reikia sistemos, kurią būtų įmanoma įgyvendinti. Nemanau, kad galima turėti sistemą, pagal kurią vienos šalies parlamentas galėtų vetuoti ES teisės aktus“, - pridūrė jis.

Tačiau JK vyriausybė jau yra pareiškusi, kad pageidautų sumažinti reikalavimus tam, kad ES valstybių narių parlamentai galėtų grąžinti siūlymus dėl teisės aktų atgal Europos Komisijai (EK).

Pagal Lisabonos sutartį, jei trečdalis ar daugiau ES šalių narių parlamentų per aštuonias savaites pareiškia prieštaravimą dėl naujo siūlomo teisės akto, ES privalo iš naujo svarstyti tokį siūlymą.
Šia galimybe buvo pasinaudota du kartus nuo Lisabonos sutarties įsigaliojimo 2010 m.