Renginiai po pietų prasidėjo eurokomisarų, kuriems vadovauja Europos Komisijos pirmininkas Jose Manuelis Barrosso (Žozė Manuelis Barozu), apsilankymu sostinės konferencijų centre „Zappeion“.

Premjerui Antoniui Samarui (Antonis Samaras) aprodant eurokomisarams centrą, virš jo skraidė sraigtasparnis.

Vakare oficiali ceremonija įvyks Atėnų koncertų salėje. Metropoliteno stotis netoli koncertų salės bus uždaryta kelios valandos prieš ceremoniją.

Per renginius budės daugiau kaip 2 tūkst. policininkų.

Viena kairiųjų grupuotė nusprendė pažeisti 18 valandų draudimą rengti protestus sostinės centre ir kviečia žmones susirinkti į mitingą Atėnų centre prieš pat vakarinių iškilmių pradžią.

Pagrindinės opozicinės kairiųjų partijos SYRIZA lyderis Aleksis Cipras (Alexis Tsipras) pareiškė nedalyvausiantis oficialiuose renginiuose ir tokiu savo sprendimu sulaukė valdančiosios dviejų partijų koalicijos kritikos.

Finansiškai nestabili Graikija laikosi iš finansinės pagalbos išmokų, kurias gauna iš kitų ES šalių ir Tarptautinio valiutos fondo nuo 2010 metų gegužės, o mainais į finansinę paramą valdžios įvestos griežtos taupymo priemonės kelia pasipiktinimą daugeliui graikų.

Pirmininkaudama Graikija žada sutelkti dėmesį į nedarbo, ekonominio augimo ir imigracijos reguliavimo klausimus, kurie Graikijai ko gero yra aktualesni labiau nei bet kokiai kitai Bendrijos narei.

Finansų krizė Graikijoje buvo sunkiausia iš visų ES narių, nedarbas šalyje tebesiekia 27 procentų. Per šalies rytinę sieną eina vienas pagrindinių nelegaliai į ES patekti bandančių migrantų srautų, todėl Atėnai dažnai ragina sugriežtinti imigracijos kontrolę.

Sausio 16 dieną premjeras A.Samaras Strasbūre pristatys pirmininkavimo prioritetus.

Birželį pirmininkavimą Bendrijai iš Graikijos perims Italija.